Oblepte interiér washi páskami

Foto: www.washipasky.cz

Foto: www.washipasky.cz

Chytla vás kreativní nálada, ale výtvarným či jinak uměleckým talentem zrovna neoplýváte? Nevadí, i vy se můžete kreativně vyřádit s dekorativními lepicími páskami. Washi pásky už oblepily skoro celý svět!

Kde se vzala washi páska a co to je?

Slovo WASHI je odvozeno z japonských výrazů wa=japonský a shi=papír. Jedná se dekorativní samolepicí pásku, která pochází z Japonska. Je vyrobena ze speciálního washi papíru, který využívá vlákna z kůry stromu gampa, mitsumata. Často se však vyrábí také z bambusu, rýže, konopí nebo obilí. Dlouhá vlákna, ze kterých se washi papír zpracovává, dodává páskám typické vlastnosti - pevnost a pružnost. Papír na omak často připomíná látku. Washi pásky možná znáte také pod názvem “masking tape”.

V čem je kouzlo?

Možná i vy jste se sami sebe zeptali, proč by mi nemohla stačit izolepa? Izolepy svým designem nemůžou vzhledu washi pásek konkurovat. To za prvé. Washi pásky vynikají nekonečným počtem barevných variant, dekorů a vzorů, šířek a délek. Můžete je kdykoliv lehce sejmout z povrchu, přelepovat a trhat podle libosti bez potřeby nůžek! Jsou navíc transparentní a popisovatelné.

Foto: www.nordicday.cz 

K čemu washi?

Ke všem vašim DIY nápadům! K dekorování rámečků, zdí, květináčů, váz, vypínačů a zásuvek, obalů na telefon, deníků, alb, přání, ale dokonce i celých zdí nebo nábytku. Na washi pásky lze bez problému psát (zkuste psát na izolepu!). Konečně tak můžete polepit a popsat šanony a krabice. Nejčastěji washi pásky použijete při balení dárků nebo jen tak s nimi můžete něco přilepit na dveře nebo zeď.
 
Zajímavý efekt jednoduše vytvoříte washi páskou nalepenou na hraně dveří nebo obyčejné skříně. Podívejte se, jak svou komodu vylepšila blogerka Anna. Stačila washi páska a nové porcelánové úchytky, které Anna záměrně vybrala každou jinou.

 
Tip: Znáte taky ten pocit, když potřebujete najít ve změti kabelů ten správný? Oblepte je samolepicími páskami a hned budete vědět, který patří k monitoru a který k tiskárně.

Washi páskami můžete také vytvořit plánovací kalendář, který budete mít v pracovně neustále na očích, nebo si jimi jen tak ozdobit jakoukoliv vázu či skleničku.


Foto: www.washipasky.cz, www.nordicday.cz, www.lapetiteanne.blogspot.cz
13.07.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444