Objevte tajemství kuchyňských desek z tvrzeného kamene

Pokud přemýšlíte o harmonické kombinaci elegance a odolnosti, která by snadno zapadla do vašeho interiéru, je těžké přehlédnout potenciál tvrzeného kamene. Tento materiál je přitažlivý nejen na pohled, ale osloví hlavně svými nepřekonatelnými vlastnostmi, které vám usnadní každodenní práci v domácnosti.

Složení, které zaručuje vysokou kvalitu

Za vznikem tvrzeného kamene stojí křemen společně se žulou a odolnými skleněnými frakcemi. K této směsi se poté přimíchávají barevné pigmenty, jež určí barevný odstín budoucí kuchyňské desky. Vše dohromady spojuje kvalitní polyesterová pryskyřice. Samozřejmostí je pak mnoho certifikátů, které dokazují zdravotní nezávadnost a bezpečnost materiálu. 

Dekor tvrzeného kamene Glencoe, soukromá residence
Dekor tvrzeného kamene Glencoe, soukromá residence


Široká paleta barev a dekorů tvrzeného kamene TechniStone

Jednou z lákavých vlastností tvrzeného kamene je jeho široká nabídka různých barevných odstínů, od těch nejsvětlejších po nejvýraznější. To samé se samozřejmě týká i dekorů, které přechází od jemných k těm, které zkrátka nepřehlédnete. Ať už váš domov odráží moderní styl nebo je naopak zařízen rustikálně, s tvrzeným kamenem zkrátka nešlápnete vedle.

Dekor tvrzeného kamene Romano Ricco, soukromá residenceDekor tvrzeného kamene Romano Ricco, soukromá residence 
 

Snadná údržba pro bezstarostný život

Schopností, kterou disponuje opravdu málo materiálů, je jednoznačně ta, že tvrzený kámen vyžaduje téměř nulovou údržbu. V porovnání například se žulou jej stačí pouze otřít mokrým hadříkem. Díky neporéznímu povrchu na něm neulpívají nečistoty a nedochází ke vzniku plísní a bakterií, které nemusí být na první pohled vidět. Nevyžaduje ani pravidelné přebrušování či aplikaci speciálních nátěrů. 

Dekor tvrzeného kamene Noble Vintage, fotografie Verynicebeautiful, designové studio Arkhe
Dekor tvrzeného kamene Noble Vintage, fotografie Verynicebeautiful, designové studio Arkhe


Kámen je nepostradatelný společník v kuchyni

Tvrzený kámen je perfektní pro ty, kteří nechtějí trávit hodiny uklízením a rádi se spolehnou na kvalitní povrch, který snese téměř vše. Tím máme na mysli vysokou odolnost od 40 do 90 MPa vůči poškrábání ostrými předměty, jako jsou například nože. Odolá také pádu těžkého hrnce. Není pro něj problém ani rozlitá sklenice s přírodní šťávou či jiné skvrny. 

Tvrzený kámen je přizpůsoben teplotám do 120 °C, proto doporučujeme nepokládat rozpálenou pánev přímo na jeho povrch, ale použít izolační podložku, který vyrovná teplotní rozdíl.

Dekor tvrzeného kamene Noble Arco, Victoria Askerow


Vybírejte si z desek různých formátů

Technistone vyrábí desky tvrzeného kamene v tloušťkách 12, 20 a 30 mm. Velkoformátové desky o rozměrech 318,5×155 cm, 320×160 cm a 330×165 cm vypadají perfektně jako obklad stěn, kdy vynikne jejich jedinečný vzor anebo například jako obklad kuchyňského ostrůvku. Aby však bylo provedení opravdu precizní a splňovalo naše vysoké standardy, při výrobě dbáme na viditelný dekor desky i na hranách. Tím docílíme opravdu dokonalého dojmu, který ve vás bude rezonovat dlouhou dobu.
 

Tvrzený kámen do kuchyně i koupelny

Jak jsme již výše zmínili, materiál je vhodný především k výrobě kuchyňské desky. Místnost harmonicky propojí na více místech, například obložení kuchyňského ostrůvku či za pracovní deskou. Dalším praktickým využitím jsou obklady v koupelně, a to zejména díky nulové poréznosti. Nemusíte tak mít strach, že se ve vlhkém prostředí bude tvořit plíseň. Existují však i atypické realizace, kdy je tvrzený kámen využit k sestavení kuchyňského stolu či k obložení krbu. 

A kam umístíte tvrzený kámen vy?
24.04.2024 | PR
  • Technistone, s.r.o.

    Společnost Technistone, s.r.o., se sídlem v Hradci Králové, je špičkovým světovým výrobcem tvrzeného kamene. Tento vysoce kvalitní materiál je pro své jedinečné vlastnosti a nadčasový design vyhledáván architekty, designéry i koncovými zákazníky. Zájem o tvrzený kámen TechniStone® neustále roste především v zahraničí, kde máme díky rozsáhlé distribuční síti zastoupení v desítkách zemí světa. Stále oblíbenějším se ale stává i v České republice. V roce 2019 se firma Technistone stala součástí americké společnosti Wilsonart® Engineered Surfaces, celosvětového lídra ve výrobě materiálů pro interiéry budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444