O energeticky úsporném stavění na veletrhu Dřevostavby 2012

Ilustrační foto: BYDLENÍ.CZ

Ilustrační foto: BYDLENÍ.CZ

Stavby na bázi dřeva a zejména jejich kvalitní moderní energeticky úsporné varianty jsou hlavním tématem specializovaného veletrhu Dřevostavby, jehož 7. ročník se bude konat na výstavišti v Praze-Holešovicích ve dnech 23. - 26. 2. 2012.

Cílem mezinárodního veletrhu dřevěných staveb, konstrukcí, materiálů a úspor energií Dřevostavby 2012 je prezentace firem a novinek v oblasti využití dřeva ve stavebnictví. Expozice vystavovatelů nabídnou návštěvníkům široký přehled možností stavění ze dřeva včetně odborných konzultací. Připraven je také jako každoročně doprovodný program, jehož hlavní součástí je pravidelný Salon dřevostaveb, výstava projektů i realizací nejpozoruhodnějších dřevostaveb za poslední rok. Proběhne také vyhlášení vítězů soutěže Dřevěná stavba roku 2011. Každý den se budou pro laiky i odborníky konat přednášky a odborné semináře týkajícíc se nejdůležitějších témat architektury, konstrukcí, technologií, úspor energií a financí, potřebných k realizaci dřevostavby.

Stavební odborníci i široká veřejnost se mohou např. 24. února 2012 od 10.30 těšit na seminář „Jak na energeticky úsporný dům“, v němž se od architekta Josefa Smoly dozví jak postavit kvalitní pasivní dřevostavbu včetně příkladů energeticky úsporných domů, od Jana Foreta proč a jak větrat v budovách, od Stanislava Palečka jak na vzduchotěsnost pasivních domů a od Zdeňka Kani porovnání cen pasivní dům vs. klasický dům.

Neděle 26. února 2012 bude věnována budoucím investorům a stavebníkům rodinných domů. Od 11.00 na semináři „Jak se žije v pasivním domě“ představí Martin Růžička základní principy energeticky úsporných domů včetně porovnání výhod a nevýhod dřevostaveb a masivních staveb. Nebude chybět ani srovnání cen pasivního vs. klasického domu od Jana Koloděje. Nakonec vystoupí majitelé pasivních domů, kteří se s posluchači podělí o svou zkušenost s životem v pasivním domě, kterou porovnají s běžnými domy, přiblíží výhody takového bydlení, ale i případné problémy, se kterými se při stavbě či užívání domu potýkali.

Po celou dobu trvání veletrhu budou moci návštěvníci zavítat do expozice Centra pasivního domu, kterou podpoří jeho členové se svými službami a výrobky vhodnými pro stavbu energeticky úsporných domů: RECIFA a.s., COMPACFOAM - Jiří Heger, Chytrý dům s.r.o., URSA CZ s.r.o., CIKO s.r.o., Divize Isover, Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. a HLC, s.r.o. Na holešovickém výstavišti najdete v samostatných expozicích i další členy sdružení: KNAUF INSULATION, spol. s r.o., ATREA s.r.o., CIUR a.s. a další. Na stánku Centra pasivního domu (č. L41) naleznete také poradenské místo s odborníky, kteří vám zdarma poradí s vašimi projekty energeticky úsporných domů.

30.01.2012
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444