Nový pojem na trhu: STŘEŠNÍ DVEŘE

Terasa na ploché střeše, střešní záhony, městské včelaření, relaxační zóny mezi střechami. To je krásné využití volného a svobodného prostoru mezi střechami, které má již v dnešní době mnoho zajímavých podob. „Mám takové prostory rád, cítím se tam dobře. Je mým pracovním koníčkem vyvíjet a vyrábět prosklené střešní výstupy. Zavádíme na trh pojem STŘEŠNÍ DVEŘE.”, říká Jakub Formánek za vedení českého výrobce.

„V žertu, ale vlastně popravdě uvádím,” pokračuje Jakub Formánek, „že takto zpřístupněné prostory nadchnou romantiky i developery. Jedni si to užijí a druzí na tom vydělají.”

Chytré řešení vstupu na terasu a pohodlné střešní dveře znamenají tepelně izolační prvek, kterým prosvětlíte a otevřete přístupovou cestu na střechu. Získáte tím příjemný sklon schodiště a požadovanou šířku vhodnou pro každodenní užívání. „Žádné žebříky a ‘skorožebříky’. Vyvíjeli jsme skutečné dlouhodobé řešení pro moderní domy s plochou střechou i stavby se šikmou taškovou střechou. Pro pány v klobouku i dámy na podpatcích. Na trh jsme po několikaletém vývoji uvedli dva typové výrobky, které  řeší komfortní cestu na střešní terasu.”, doplňuje Jakub Formánek. Jde o POSUVNÉ STŘEŠNÍ DVEŘE a VÝKLOPNÉ STŘEŠNÍ DVEŘE.

POSUVNÉ či VÝKLOPNÉ STŘEŠNÍ DVEŘE Solara?


Obě koncepce celoprosklených střešních dveří Solara umožní projít střechou po schodišti s příjemným sklonem, dostatkem podchozí výšky a čistým průchodem do 800 mm. Tímto se zároveň celý prostor plně prosvětlí. Délka typových střešních dveří je 3,4 m, ve zkráceném provedení pak 2,8 m. Součástí podkladů Solara je i doporučený návrh schodišťového ramene a tvar ostění.


„Ty dva výrobky se liší v několika technických parametrech. Přednostmi posuvného řešení je například možnost manuálního ovládání, přímého výstupu ze schodiště či možnost rozšíření plochy o fixní zasklení. Přednostmi výklopného řešení je úspora místa na terase, menší spád pro odvod dešťové vody či výstup ze schodiště do l/p strany.”, uvádí Jakub Formánek.

Technika a design typových střešních dveří Solara


Střešní dveře Solara jsou osazené designovým celopřesahovým sklem, mají možnost plné sestavy elektroovládání včetně plně integrovaných skrytých elektrootvíračů, senzoru vítr-déšť a bezpečnostního čidla, záložního zdroje a dalších užitečných komponentů. Obvodový límec je připravený pro přímé napojení PVC krytiny nebo taškové krytiny. Střecha je tepelně nejvíce namáhaným místem domu v zimních i letních výkyvech. Tepelně-izolační zpracování zde musí být výborné; trojsklo, zdvojené těsnění mezi rámem a křídlem a velmi teplý sendvič rámu střešních dveří patří do základního provedení.


Fotogalerie referencí a poradenství k výrobku


Navštivte fotogalerie referencí na solara.cz/reference a využijte poradenství ke střešním dveřím na obchod@solara.cz / 602 176 036 - třeba o možnostech fungujícího napojení plochy pochozí terasy a jejího správného odvodnění.
20.11.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444