Novinky pro úsporné a efektivní vytápění

V začínající topné sezóně se uplatňuje řada již osvědčených špičkových výrobků z oblasti vytápění, které domácnostem i komerčním subjektům umožňují komfortní a úsporné vytápění. Obor se rychle vyvíjí a výrobky zdokonalují. V nabídce je díky tomu i letos řada novinek a inovací.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Tepelné čerpadlo EcoAir 520M

Několik svých novinek představila na zářijovém veletrhu FOR THERM také česká společnost Regulus.  Jednou z nich je i invertorové tepelné čerpadlo EcoAir 520M (SVT 21359) vzduch/voda využitelné pro vytápění a přípravu teplé vody. Toto tepelné čerpadlo získává energii z okolního vzduchu při venkovní teplotě až -22°. Vybaveno je modulací výkonu pro řízení kompresoru, která zajišťuje efektivní přizpůsobení chodu v závislosti na aktuálních podmínkách. Novinkou jsou také jednofázová tepelná čerpadla země/voda EcoPart 400 srovnatelná s dosud nabízenými třífázovými čerpadly a vhodná především pro kombinaci s jednofázovou fotovoltaikou.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Jednofázové tepelné čerpadlo EcoPart 4061f

Díky technologickému zdokonalování dnes k moderním úsporným zdrojům tepla, využitelným pro vytápění objektů i pro přípravu teplé vody, patří i krby a krbové vložky. Z hlediska ročních nákladů na vytápění jde o zdroj, který je srovnatelný například s tepelným čerpadlem, protože dřevo u nás stále patří mezi nejlevnější zdroje energie.

Vzhledem ke zvyšující se energetické úspornosti zateplených objektů se snižují nároky na výkon potřebný k vlastnímu vytápění a protože je nehospodárné místnosti přetápět, roste požadavek na snižování sálavé složky vytápění krbem. Zároveň vyvstává požadavek na využití tepla, které krb vyprodukuje, pro vytápění ostatních místností v objektu.


Ideální řešení představuje teplovodní výměník, který odebere většinu tepla z krbu, předá ho do otopné vody a teplo pak lze libovolně využít pro další spotřebiče v objektu - podlahové topení, otopná tělesa, zásobník teplé vody, bazén a podobně.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Teplovodní krbová kamna s výměníkem KKV 2S

V oblasti otopných systémů s teplovodními krbovými vložkami a kamny Regulus pro tuto sezónu nabízí nová teplovodní krbová kamna s výměníkem KKV 2S. Kamna s moderním designem a širokým šamotem oblženým topeništěm pro spalování polen o délce až 50 cm mají díky dvojitému prosklení, a teplovodnímu výměníku s patentovaným systémem TRIPLE PASS účinnost spalování 83 % .

Důležité je, že nedílnou součástí je i centrální přívod externího vzduchu, díky němuž je k hoření využíván vzduch z exteriérů, z předsíní nebo z technických místností. Kamna tak neodebírají vzduch z obytných místností, což má pozitivní vliv na jeho přirozenou vlhkost, nesnižuje se jeho kvalita a obsah kyslíku. Krbová kamna tak nepřispívají jen k udržení příjemného klimatu v interiéru, ale také snižují náklady na energii (nespotřebovává se v domě již jednou ohřátý vzduch).

K výhodám, které přispějí k většímu pohodlí při obsluze, patří čisticí dvířka pro snadnou pravidelnou údržbu a pro čištění výměníku. Součástí tohoto modelu krbových kamen jsou i bezpečnostní prvky - dochlazovací smyčka včetně termostatického bezpečnostního ventilu BVTS Regulus.
19.10.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444