Novinky moderního vytápění

PVA Letňany 26.2 - 1.3. 2009

Jedním ze čtyř právě probíhajících výstavních projektů, které Terinvest pořádá v PVA Letňany, je 4. ročník mezinárodního veletrhu zelené energie, vytápění a vzduchotechniky nazvaný Moderní vytápění. Pro ty, kdo se chystají budovat či renovovat koupelnu nebo uvažují o pořízení sauny nebo i vlastního bazénu, je současně určen veletrh Aquaset.

Pojem moderní vytápění dnes představuje využití alternativních zdrojů energie a úspory energií stejně jako ochranu životního prostředí. Hlavním cílem veletrhu proto je představit široké veřejnosti produkty, které využívají ekologická paliva a energie a další technologické novinky v oboru vytápění.

Návštěvníci se zde mohou informovat např. o novinkách z oblasti rekuperačních zařízení, díky nimž lze při větrání se zpětným získáváním tepla zajistit kvalitní vnitřní ovzduší v domě s minimálními tepelnými ztrátami. O tepelných čerpadlech a jejich provozních nákladech budou informovat např. firmy: REGULUS, TEPELNÁ ČERPADLA IVT, TERMO KOMFORT, GRUNDFOS aj. K vidění zde budou i fotovoltaické panely – malé sluneční elektrárny – obnovitelný zdroj, který se velmi výrazně podílí na snižování emisí a navíc zlepšuje kvalitu ovzduší. Již tradičně budou probíhat odborné přednášky, které jsou určeny pro širokou veřejnost a nebude chybět ani 2. ročník soutěž „O nejpřínosnější exponát veletrhu“.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Speciální fólie pro podlahové topení

Firma EUROSYSTEMY GROUP, s.r.o. nabízí nízkoteplotní úsporný systém podlahového topení Top heating určený pro moderní rodinné domy. Jde o nejpokročilejší systém vytápění, který nenarušuje interiér, jeho provoz je ekonomicky nenáročný a ohleduplný k lidskému zdraví. Systém nevíří prach a nevysušuje vzduch, proto je vhodný také pro děti a alergiky.

Pro tento ročník veletrhu Moderní vytápění společnost připravila několik novinek, rozšířená expozice tentokrát klade důraz především na prezentaci exkluzivních prvků systému podlahového topení Top heating.

Zcela novým produktem, který firma bude na veletrhu prezentovat, je revoluční zrcadlová fólie PROFI THERM 2000 určená speciálně pro podlahové topení. Tato fólie přináší úspory oproti jiným systémům podlahového topení min. 10%.

Vlastnosti fólie PROFI THERM 2000:

* až o 10% vyšší přenos tepla z podlahy,
* rovnoměrná povrchová teplota,
* zkrácení zátopu o 20%,
* instalace na izolační desku - přináší výrazné úspory materiálu,
* dlouhá životnost

Kompaktní systém vytápění s využitím slunečních kolektorů

U stánku 3B13 se setkáte s pracovníky firmy Regulus, která představuje kompaktní systém topení s ohřevem teplé vody pro domácnost využívající tepelné čerpadlo a solární systém. Za tento produkt nazvaný EcoAir-EcoEL Solar firma získala Čestné uznání na 15. ročníku veletrhu AQUA - THERM.

 

Jedná se o promyšlený kompaktní systém, který je navržen pro efektivní využití tepelného čerpadla a slunečních kolektorů. kompaktní vnitřní jednostka EcoEl Solar v sobě skrývá prakticky celou kotelnu. Zajišťuje vytápění i přípravu teplé vody a pomocí inteligentního regulátoru optimálně řídí topný systém celého domu s maximálním využitím tepelného čerpadla a solárního systému. Toto zařízení je schopno samostatně pokrýt potřebu tepla pro vytápění i ohřev vody pomocí vzduchového tepelného čerpadla a solárního systému. Toto zařízení je schopno samostatně pokrýt potřebu tepla pro vytápění i ohřev vody pomocí vzduchového tepelného čerpadla CTC EcoAir, solárního systému a vlastních elektrických topných těles. Energie získaná slunečními kolektory je v létě využita k ohřevu vody, v topné sezóně k přitápění.

 

Grundfos - tepelná čerpadla s "áčkem"

Nejnovějším výsledkem vývoje výrobce tepelných čerpadel Grundfos jsou dvě vynikající řady s energetickým štítkem A - MAGNA a ALPHA2.

Série ALPHA2, která poskytuje výhody kvality a inovace Grundfosu majitelům domů na celém světě získala evropské ocenění Energy+ za rok 2008. Jde o nejkompaktnější oběhová čerpadla Grundfos, které kdy bylo zkonstruováno. Jedinečná funkce AUTOADAPT čerpadla ALPHA2 se automaticky stará o vyvážený poměr optimálního komfortu a minimální spotřeby energie. Výhodou je velmi jednoduchá instalace a komfortní, snadné ovládaní.

Univerzální čerpadlo MAGNA určené pro průtoky od 1 do 39 m3/h je schopno se samo přizpůsobit všem systémům. Všechna čerpadla MAGNA pro otopné soustavy mají štítek A dokazující energetickou účinnost. Díky tomuto čerpadlu budete šetřit životní prostředí a zároveň snížíte své účty za elektřinu. Čerpadlo MAGNA mělo jako první patentovanou funkci AUTOADAPT umožňující snadnou instalaci a dokonalé vyvážení komfortu a energetické účinnosti.

Bydlení a voda

 

Čtvrtý ročník mezinárodního veletrhu AQUASET 2009 představuje zejména koupelny, bazény, sauny, sanitární techniku a úpravu vody. Vystavované novinky nabízejí nejen ucelený obraz ve vývoji výstavby a provozu veřejných bazénů a aquaparků, ale uspokojí i zájemce o privátní koupelny, bazény, sauny a jejich doplňkové vybavení. Výrazně jsou zastoupeny firrmy prezentující oblast whirpoolů a masážních bazénů.

V rámci doprovodného programu vyhlásil pořadatel veletrhu Terinvest druhý ročník soutěže Koupelny 2009. Účastníci představují své expozice ve dvou soutěžních kategoriích - funkční maloprostorovou koupelnu v rámci standardního bytu nebo multifunkční koupelnu pro využití prvků relaxační lázeňské péče v domácím prostředí.

27.02.2009 | redakce Bydlení.cz
  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444