HI-MACS® - nové možnosti v "ohýbání kamene"

Standardními vlastnostmi kompozitního materiálu HI-MACS® jsou nejen jeho specifické složení a vzhled, ale hlavně možnost tvarování desek za tepla pomocí forem a lisů. Nyní se díky nové technologii otevřely nové dimenze zpracování tohoto materiálu a tedy možnosti zcela nových výrobků.

Různě zaoblené a tvarované objekty jsou velmi oblíbené především u designerů a architektů, kteří s pomocí HI-MACS® realizují své originální nápady. Nezvyklé tvary díky bezesparému spojování působí velmi kompaktně  a neztrácejí nic ze svých užitných vlastností, jako jsou snadná údržba, odolnost, trvanlivost atd. Velmi často se s těmito organickými tvary setkáváme u tvarově výrazných nezaměnitelných recepčních pultů, ale svým specifickým vzhledem mohou oživit prostor také užitné objekty, např. svítidla či předměty vybavení koupelen nebo kuchyní.


Novinka společnosti LG HAUSYS – deska S928 ULTRATHERMOFORMING - posouvá možnosti užití materiálu HI-MACS® na zcela novou úroveň a dává tomuto materiálu velkou konkurenční výhodu. Jedná se o desky ve standardní bílé barvě Alpine White, ovšem s rozšířenou možností tvarování za tepla. Technická zpráva uvádí o 30% vyšší flexibilitu a inovativní receptura výrazně zmenšuje rádius ohybu ( klasické desky S28 mají vnitřní rádius 50 mm oproti 6 mm u desek ultrathermoforming ).



Nové technické parametry zjednoduší některé dosavadní výrobní postupy a přináší nové možnosti realizace 2D i 3D objektů. Otevírá se tím velké pole působnosti pro prozkoumání možností, co vše tento materiál dokáže, jak může překvapit v rukách výtvarníků, designérů i vynalézavých řemeslníků. Jediným limitem při realizaci tak zůstává lidská představivost.

23.05.2018 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444