Nové bydlení v Olomouci s nadstandardními výhodami

Hledáte nové bydlení, ale máte pocit, že veškerá nabídka nesplňuje vaše očekávání? Seznamte se s novým bydlením v Olomouci, které nabízí nejen velkoryse prostorné byty s terasami a balkony, ale zároveň nadstandardní podmínky spojené s jeho koupí.

Byty v Olomouci za rozumnou cenu
V Olomouci vzniká nový komplex atraktivních bytů vhodných pro rodiny i studenty. Nové bytové domy v Holandské čtvrti jsou vystavěny v klidné lokalitě, která splňuje veškeré nároky na plnohodnotné bydlení. Domy se nacházejí v blízkosti zeleně a jejich okolí nabízí mnoho příležitostí k turistice i sportu. Lokalita Holandské čtvrti je žádaná pro svou blízkou dostupnost k tramvajovým i autobusovým zastávkám městské hromadné dopravy.
 
V nově vznikajícím bytovém komplexu Holandská čtvrť je možné získat byty typu 1+kk až 4+kk s krásnými terasami o výměře až 114 m2.Stavba prvního bytového domu o 7 nadzemních a dvou podzemních podlažích bude dokončena do konce roku 2013. O velkém zájmu o nové bydlení v Olomouci svědčí fakt, že ze 126 bytů je ke dni 10.10.2013 prodáno více než 2 třetiny bytů. Investor CERE Invest plánuje dát na trh v březnu 2014 druhý dům o cca 100 bytech. 
Se silným a důvěryhodným investorem za zády
Holandská čtvrť získala název podle svého investora. Realitní kancelář DACHI, která byty v Olomouci prodává, navázala spolupráci se silnou skupinou soukromých holandských investorů - CERE Invest - kteří nejsou na developerském trhu žádnými nováčky. V regionu střední a východní Evropy, zejména pak v České republice a na Slovensku, vkládají investice do developmentu již od roku 1999. I přesto, že realizují 18 projektů, bytový komplex Holandská čtvrť v Olomouci je pro ně vlajkovou lodí. Realitní kancelář DACHI zprostředkovává developerské projekty více investorů, spolupráce se skupinou CERE Invest však vnáší na realitní trh zcela nové prvky.
1. Zvýhodněné podmínky financování
Zatímco u většiny developerů musí kupující splácet byt průběžně během výstavby, investor CERE invest díky svému silnému zázemí nic takového od budoucích majitelů bytů nevyžaduje. Klient hradí 100 % kupní ceny až po kolaudaci a při podpisu kupní smlouvy a předání bytu. Investor tak nemá přístup k financím klienta, nepracuje s nimi během stavby a prodeje. Kupec splatí pouhých 20 % kupní ceny na jistotní účet, což je vnímáno jako projev vážného zájmu o bytovou jednotku. Není výjimkou, že u klientů, kteří chtějí hradit byt z prodeje své vlastní nemovitosti, vychází holandský investor vstříc tak, že odsunuje splátku kupní ceny až o dva roky od kolaudace. Klient tak získává komfortní čas na prodeje stávající nemovitosti.

2. Investor, který se nesnaží vydělat za každou cenu
Na realitním trhu je obvyklé, že investoři obvykle plánují plochu co nejvíce zastavit. Management Holandské čtvrti se naopak snaží zmenšit četnost domů, aby zůstal zachován ráz krajiny a dostatek soukromí pro všechny majitele nových bytů a akcentuje tak v rámci projektu přírodní prvky a zeleň.
 
3. Další kroky k lepší kvalitě
Investiční skupina CERE Invest se rozhodla investovat řády milionů korun do fasádních systémů než bylo původně plánováno, tak se Holandská čtvrť zcela designově posouvá dál a přináši tak do regionu Olomouce současné evropské trendy. 
 
V Olomouci se realitnímu trhu daří
I když se zdá, že je současný realitní trh v krizi, podle podrobné analýzy, kterou provedla realitní  
kancelář DACHI, trh s novými byty v Olomouci stále funguje. V roce 2013 došlo oproti roku 2012  
k nárůstu prodejů o 3 až 4 byty měsíčně. V Olomouci je v současné době otevřeno 16 developerských projektů, přičemž otevřeným projektem myslíme takový, který nabízí ještě alespoň jeden byt k prodeji. „I když na první pohled vypadá, že si člověk může vybírat z bohaté nabídky, po podrobnějším přezkoumání se záhy zjistí, že až 50 % bytů trpí určitou anomálií. Nejčastějšími problémy nových bytů jsou nevhodné dispozice, nebo neatrakativní výhled například na parkoviště apodobně," dodává ředitel realitní kanceláře DACHI Mgr. Marek Novotný.

Olomouc je navíc městem se silným univerzitním zázemím. V současné době v Olomouci je na denním studiu přihlášeno 22 000 studentů. A ti si přirozeně hledají bydlení. Poptávka po nájemném bydlení velice sílí, a proto je ze strany investorů velký zájem o byty 1+kk a 2+kk. Investor může z 1 pokojových bytů očekávat výnos 5 až 7 %, ze 2pokojových bytů pak 3 až 5.5% výnos.
10.10.2013 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444