Nové bydlení v Jesenici u Prahy

Projekt společnosti Bemett

Výhodnou polohu prý Jesenice u Prahy měla už před mnoha staletími, kdy tudy vedla zemská cesta. Dnes je tato obec ležící 6 km od jižního okraje Prahy dobře dostupná díky nedalekému nájezdu na dálnici D 1 i díky spojení MHD, což je jedním z důvodů, proč se stává jednou z nejžádanějších lokalit pro bydlení v okolí Prahy.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Autobusy MHD dopravují zdejší obyvatele ke stanici metra C Opatov a Budějovická, dojezd do centra Prahy tak zabere přibližně 30 minut. V současné době probíhá příprava na realizaci nového obchvatu Jesenice, který odkloní tranzitní dopravu mimo obec, která si tak zachová pověst příjemného, klidného místa. Nezanedbatelným přínosem je zároveň velmi dobrá občanská vybavenost místa. Je zde mateřská i základní škola, zdravotní středisko, společenské centrum se dvěma sály, restaurací, knihovnou, nechybí ani areály pro sportovní a volnočasové aktivity. Na velké nákupy, nebo za zábavou lze dojet do nedaleké nákupní zóny Průhonice.
Pokud uvažujete o novém bydlení v podobném místě, bude vás zajímat, že od jara příštího roku zahájí v lokalitě Mladíkov na kraji Jesenice výstavbu bytových domů společnost Bemett. Do konce roku 2006 zde vyrostou nové bytové domy, dvojdomy a viladomy. Každý z bytových domů v sobě bude skrývat 16 nadstandardně vybavených bytových jednotek. V přízemí každého domu budou umístěny nebytové prostory sloužící pro občanskou vybavenost a služby. Oproti tomu v každém ze tří bytových dvojdomů naleznete pouze 6 bytových jednotek vždy po třech nad sebou v každé polovině dvojdomu. Na závěr výstavby zde budou realizovány také dva třípodlažní bytové viladomy, v nichž bude každé patro tvořit samostatná bytová jednotka. Součástí bytových dvojdomů a viladomů je také vlastní oplocený pozemek o velikosti cca 550 až 1370 m2. Celý komplex bude citlivě zasazen do nově vznikající zástavby rodinných domů podél ulice Říčanská. Od této komunikace bude oddělen zeleným valem s protihlukovou zdí, který novým obyvatelům zajistí soukromí a klidné bydlení v atraktivní lokalitě vzdálené jen na skok od Prahy.
        
Tento projekt nových bytů je díky stavební uzávěře obce na dlouhou dobu poslední, který byl v rámci územního plánu Jesenice schválen. Pokud vás tato přitažlivá možnost nového bydlení zajímá, nemusíte s rozhodováním čekat příliš dlouho - společnost Bemett již zahájila prodej bytů ve dvou dvojdomech a jednom z viladomů za ceny od 30 000 Kč/m2. Nadstandardní vybavení bytových jednotek je obsaženo už v základní ceně, prvních 8 bytů lze získat za zaváděcí cenu - tedy s pětiprocentní slevou.
16.08.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444