Nové bydlení s perspektivou

Nákupu nového bydlení v současné době vycházejí vstříc nízké úrokové sazby hypotečních úvěrů. Těm zase napomáhá mj. větší opatrnost potencionálních kupců zavázat se k dlouhodobému splácení. Zejména jde o mladé rodiny, které potřebují řešit vlastní bydlení.

Lidé, kteří chtějí koupit byt, jsou postavení před nutnost rozhodnout se pro jeho určité vlastnosti a dispozice. Vyplatí se koupit co nejlevněji třeba i v méně výhodné lokalitě s nejistou prognózou rozvoje, volit raději menší byt, který si můžeme snadněji dovolit a počítat s tím, že až přestane vyhovovat, přestěhujeme se do většího? A do jaké míry brát v úvahu náklady s provozem bydlení - s penězi za dojíždění do práce, platbami za energie a další nutné výlohy.

Se skutečností, že si klienti začínají uvědomovat nutnost brát v úvahu tyto náklady, ale i budoucí potřeby svého bydlení, počítá v pokračování svého developerského projektu 2Barevné Letňany společnost Trigema, která nově nabídne v této oblíbené rozvíjející se pražské lokalitě 48 bytových jednotek o dispozicích od 1+kk po 5+kk, od 28 m2 po 128 m2. Jedná se o byty nízkoenergetického standardu (v domech s průkazy energetické náročnosti typu B) s rekuperační jednotkou nově zajišťující nejen ohřívání, ale i ochlazování vzduchu. Projekt navíc přináší další zajímavou a praktickou novinku - modulové bydlení.

Řešení pro různé fáze života

Modulové byty zahrnují vlastně dvě bytové jednotky, které mohou fungovat podle potřeby buď každý samostatně nebo po spojení jako jeden velký byt. Umožňuje tak svým majitelům s malou námahou reagovat na různé životní potřeby. Například rodina s malým dítětem může jeden z těchto dvou bytů zpočátku pronajímat a pokud bude třeba, může později využívat celou jeho plochu. Naopak, pokud nejprve potřebujete větší byt, protože vaše děti už dospívají, můžete jeho část oddělit a pronajímat později, až vyrostou a odejdou z domu, můžete sem také např. nastěhovat své rodiče, kteří potřebují vaši pomoc.

Modulové byty byly pro oba účely promyšleně architektonicky i technicky koncipovány, takže ať už jsou využívány jako jedna nebo dvě bytové jednotky, zachovávají maximální pohodlí. Rozdělit nebo sloučit je lze bez výrazných stavebních zásahů. Oba byty mají vlastní vstupní dveře a příslušenství, počítá se i s odděleným měřením energií a připojením na sítě.

Za úvahu modulový byt stojí jako částečně investiční bydlení, které pomůže dofinancovat případnou hypotéku. Developer pro takové řešení uvádí tento příklad:

"Koupíte si modulový byt 4+kk M521-2. Jeho,kupní cena je 4.2 milionu Kč. Měsíční hypotéka bude činit 17 tisíc Kč (při využití 15% vlastních zdrojů, úroku 3,1 %, době splácení 25 let). Pokud se rozhodnete, že menší byt 1+kk budete zatím jen pronajímat a na bydlení vám bude stačit byt 3+kk, získáte za pronájem průměrně 9 tisíc Kč měsíčně. Tyto peníze můžete využít k úhradě hypotéky."

Druhá etapa projektu 2Barevné Letňany navazuje na úspěšnou předchozí etapu. Bytový dům o pěti nadzemních a 1 podzemním podlaží nabídne celkem 48 klasických a modulových bytů a 42 podzemních parkovacích míst. K bytům patří terasy nebo balkony a také sklepní kóje.

Více informací najdete na http://2etapa.2barevneletnany.cz/
29.08.2013 | redakce Bydlení.cz
  • Trigema a.s.

    Trigema je developerskou společností s přesahem do dalších aktivit. Výsledkem developerské práce jsou bytové domy Chytrého bydlení , které jsou v současnosti nabízeny už ve třech kvalitativních úrovních. Vedle té základní je to Plus a Premium.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444