Nová podlaha v garáži za odpoledne? S dlaždicemi Fortelock je to možné

Plastové dlaždice Fortelock Industry. Nová podlaha v garáži. Šedo-černá mozaika, dezén diamant.

Plastové dlaždice Fortelock Industry. Nová podlaha v garáži. Šedo-černá mozaika, dezén diamant.

Ano, to je realita. PVC dlažbu Fortelock položíte snadno a rychle svépomocí i vy sami. Ušetříte nejen čas, ale i peníze za podlaháře a další materiál nezbytný k instalaci podlahy. Vyberte si dezén a barvu dlažby podle svého vkusu. Spolehněte se na vysoce odolný materiál, který se jednoduše čistí.

Co se skrývá pod názvem Fortelock?

Jde o unikátní podlahové řešení od českého výrobce. Spojuje v sobě jednoduchost, praktičnost, elegantní vzhled a odolnost. Fortelock je vyroben ze 100% PVC. Na výběr máte z několika typů dezénů a z mnoha barev, které můžete různě kombinovat mezi sebou. S Fortelockem vytvoříte rychle nájezdové pruhy, pracovní zóny nebo hravé vzory, které vaši garáž či jiný prostor oživí.
 

Proč Fortelock a ne jiná podlaha?

Možná preferujete mít v garáži oblíbenou betonovou podlahu. A to přestože víte, že i ta vykazuje řadu nedostatků. Není odolná proti rozpouštědlům a solím, které se v garáži běžně nacházejí. Působení provozních kapalin se časem projeví nejen na jejím vzhledu. Beton se začne drolit. Objeví se na něm díry a nemile vás překvapí zvýšená prašnost. Betonovou podlahu můžete opatřit nátěrem, který betonový povrch zpevní. Jde o levnou, ale pracnou variantu.

Další možností je zátěžová keramická dlažba. Odolává vodě i chemikáliím a její úklid je hračka. Nesprávně položená dlažba ale přináší značné problémy. Natahuje do sebe vodu a umožňuje růst plísní. Vzlínající vlhkost může způsobit dokonce vzdouvání dlažby. Nevýhodu keramiky je také její křehkost. Při pádu těžkého předmětu na podlahu dlaždice snadno praskne.

Dlaždice Fortelock má tyto přednosti: dlouhodobá životnost, velmi odolný systém zámků, tepelný a zvukový izolant a úspora nákladů. Díky nim jde o řešení, které není pouhým kompromisem.
 
Tip: Jste v podnájmu a nemůže původní podlahu změnit? Anebo nechcete investovat do podlahy, kterou byste po odstěhování museli na místě nechat? Dlažbu Fortelock rychle položíte a ještě rychleji rozeberete, abyste ji položili jinde. 

Čištění a údržba

Podlahu Fortelock vyčistíte pouhým vytřením vodou s běžným saponátem. Podlaha vykazuje nadprůměrnou odolnost vůči slabým a zředěným kyselinám, alkáliím, mýdlům a rozpouštědlům. Nafta a silné kyseliny podlaze neublíží, pokud ji okamžitě po potřísnění opláchnete a očistíte.

Dlaždice drží svůj tvar, nepraskají a jsou velmi odolné vůči poškození. To oceníte například, když vám upadne kladivo či jiné nářadí. A co když obzvlášť silným úderem dojde  přece jen k poškození podlahy? Pak ji během několika minut zvládnete opravit sami. Poškozenou dlaždici jednoduše vyjmete a vyměníte za novou. Za chvíli už nebudete vědět, že se něco stalo. Podlaha bude vypadat stále jako nová.
 
Vychytávkou dlaždic Fortelock je systém odvodných kanálků “Air Flow”.  Zabraňuje zadržování vody a napomáhá průchodu vzduchu pod dlaždicí. Díky tomu se v místnosti eliminuje tvorba plísní.
Plastové dlaždice Fortelock jsou opatřeny systémem odvodných kanálků Air Flow (verze Fortelock Industry a Fortelock Light)
 
Dlažba Fortelock přináší výhodu i v případě, že se vám rozšíří v domácnosti škůdci. Běžné podlahy bývá obvykle nutné celé vyměnit. U dlaždic Fortelock stačí podlahu rozložit, problém se škůdci vyřešit, dlaždice umýt a položit je zpět.

Kde a jakou dlaždici použít?

Provedení dlaždic je velmi jednoduché. Typy dlažby Fortelock se liší mírou zátěže a viditelnosti spojů. Vyberte si z těchto variant seřazených podle prodejnosti:

Dlaždice Fortelock Industry se uplatní v garážích, dílnách, autoservisech, výrobních prostorech, skladech, komerčních provozech a na dalších místech s vysokým zatížením. Tento typ má viditelné zámky a hodí se i na mírně nerovný povrch. Fortelock Industry můžete zakoupit ve verzi ECO. Ta je vyrobena z recyklovaného granulátu. Má obdobné vlastnosti, jen o něco horší vzhled.
 
Plastové dlaždice Fortelock Industry. Vlevo: detail spojení dlaždic. Vpravo: nabídka všech dezénů. 
 
Dlaždice Fortelock Light slouží jako podlaha do sklepů, technických místností v domě, do garáží, dílen, teras, lodžií a dalších prostor s menší provozní zátěží. Tento typ je vhodný i na mírně nerovný povrch. Zámky jsou viditelné.

Plastové dlaždice Fortelock Light. Vlevo: detail spojení dlaždic. Vpravo: nabídka všech dezénů. 
 
Dlaždice Fortelock Invisible jsou vhodné pro komerční, občanské, obytné či skladovací prostory, dílny, terasy, garáže, lodžie, chodby ad. Typ invisible se doporučuje pokládat na zarovnané povrchy. U dlaždice nejsou vidět zámky, díky čemuž podlaha vypadá jednolitě. Fortelock Invisible si můžete pořídit také ve verzi ECO. Recyklovaný granulát, ze kterého je vyrobena, se vyznačuje obdobnými vlastnosti. Vizuální kvalita je nižší.

Plastové dlaždice Fortelock ve verzi Invisible. Vlevo: červená a grafitová barva, dezén hadí kůže. Vpravo: zelená a grafitová barva, dezén hadí kůže.
 
Fortelock Business se hodí do domácnosti, šaten, chodeb, pracoven, do hotelového zázemí, kanceláří a škol. Typ Business je určen na zarovnané povrchy. Instaluje se jednoduše jako ostatní typy. Oproti nim však vyniká designem, který umocní dojem z každé místnosti.

Dlažba Fortelock Business dodá vašim interiérům styl. 
 
Dlaždice Fortelock ve verzi ECO jsou vyrobené ze směsi recyklovaného granulátu.  Vlastnosti této podlahy jsou srovnatelné s typy Industry nebo Invisible. Rozdíl spočívá ve vizuální kvalitě. Podle aktuálně použité směsi recyklovaného granulátu jsou na dlaždicích vidět stopy recyklovaného granulátu nebo i fleky. Verze ECO je vhodná tam, kde vzhled podlahy není prioritou. Kde na něm opravdu záleží, doporučujeme použít o něco dražší variantu z čistého granulátu.

Vlevo: Fortelock Industry ECO černá barva, dezén diamant. Vpravo: Fortelock Invisible ECO šedá barva, dezén hadí kůže.
 

Co potřebujete na pokládku?

Na pokládku podlahy Fortelock si připravte pouze gumové kladivo, nožík nebo řezačku pro řezání dlaždic. Pokud máte problém s nerovným povrchem, musíte před pokládkou provést nivelaci. Díry a praskliny v podlaze či jemné vydrolení nijak pokládce nebrání. Je však třeba zbrousit vyvýšeniny.
 
Instalace plastové dlaždice Fortelock ve verzi Industry nebo Light.
 

Podívejte se na video: Pokládka nové podlahy v garáži za 60 minut

Fortelock Light - diamant
 

 

Rady, kalkulace, vzorek zdarma

Zaujala vás podlaha Fortelock? Kontaktujte nás na telefonním čísle 734 570 901. Nebo si ji zakupte na e-shopu FLOMAT.cz. Neváhejte nás oslovit. Rádi vám poradíme, provedeme kalkulaci, případně vám zašleme vzorky dlaždic.
27.06.2022 | PR
  • FLOMAT s.r.o.

    Společnost FLOMAT s.r.o. se specializuje na prodej rohoží, podlah a podlahoviny. Na svém e-shopu vedle bohatého sortimentu nabízí také zajímavé blogové příspěvky a poradenství.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444