Nová jednotka odsávání zápachu Geberit DuoFresh

Svěží vzduch bez zápachu je velmi příjemný komfort, který každý ve své koupelně uvítá. Jak toho ale docílit? Inovativní řešení Geberit DuoFresh spolehlivě odstraňuje nepříjemný zápach na toaletě přímo v místě jeho vzniku, totiž v záchodové míse.

Jak to funguje?

Geberit DuoFresh odstraňuje nepříjemný zápach přímo z WC mísy. Nasává znečištěný vzduch přes splachovací trubku a ventil, čistí ho v keramickém voštinovém filtru a zpět do místnosti vrací vzduch svěží. Součástí jednotky je zabudované LED podsvícení. Jeho měkké světlo vás v noci navede přímo k toaletě. Světlo má zabudovaný snímač jasu a pohybu, proto se rozsvítí pouze ve tmě a když zaznamená pohyb.

Obr. 1 a 2: Podsvícení tlačítka vás navede přímo k toaletě.
 
O svěží vůni na toaletě se postarají tyčinky rozpuštěné ve splachovací vodě, které je možné do nádržky vhazovat přes soupravu integrovanou rovněž v jednotce odsávání zápachu Geberit DuoFresh.

Instalace a spotřební materiál

Zařízení je vhodné pro novostavby a rekonstruované objekty a lze ho namontovat do většiny splachovacích nádržek Sigma také dodatečně. Instalace je jednoduchá a promyšlená. Jediným technickým požadavkem je připojení na 230 V. Téměř všechny komponenty vám nainstaluje instalatér přes servisní otvor splachovací nádržky.

Díky speciálnímu mechanismu lze jedním pohybem ruky ovládací tlačítko odsunout do strany a získat přístup k výměně spotřebního materiálu. Souprava pro WC tyčinky se nachází hned za splachovacím tlačítkem, stejně tak jako keramický voštinový filtr. Jak keramický voštinový filtr, tak WC tyčinky je možné kdykoliv objednat ve specializovaném obchodě a jejich výměnu zvládne každý sám.

Obr. 3 a 4: Snadný přístup k filtru a tyčince za tlačítkem.
 

Jde to i jinak? 

Pokud není možné instalovat jednotku odsávání zápachu Geberit DuoFresh, existují i další řešení, která fungují na podobném principu, totiž že také umí odsát nepříjemný zápach. Jde například o sprchovací WC Geberit AquaClean. Některé modely tohoto sprchovacího WC mohou být vybaveny odsáváním zápachu z mísy přes splachovací otvor. Řešením jsou i sanitární moduly Geberit Monolith Plus. To jsou designové splachovací nádržky, které umí odsávat zápach z mísy a disponují také jemným orientačním světlem.
Obr. 5: Geberit Monolith s orientačním podsvícením.

Přijďte se podívat do showroomu společnosti Geberit v Praze, kde je vystavena řada dalších výrobků. Výrobky Geberit lze zakoupit ve velkém množství specializovaných obchodů a nebo koupelnových studií. 
18.06.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444