Nová éra dřevěných oken

Foto: VEKRA

Foto: VEKRA

Na pětadvacet tisíc dřevěných oken ročně může být vyrobeno v novém závodu společnosti VEKRA, který byl nedávno slavnostně otevřen ve Staré Pace. VEKRA tak zásadně přispěje k využívání tohoto tradičního materiálu ve výrobě otvorových vyplní, v níž patří na našem trhu k lídrům.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: VEKRA

Dřevěná okna moderní konstrukce v sobě snoubí výhody tradičního materiálu a nových technologií a nabízejí tak řadu možností využití v současném stavebnictví. Do portfolia společnosti VEKRA patří dřevěná eurookna už několik let a stejně jako v případě plastových a hliníkových oken, se firma v této oblasti prosadila vysokou kvalitou jejich zpracování i souvisejícím servisem. Nová provozovna, v současné době nejmodernější svého druhu v ČR, je vybavena špičkovým technologickým zázemím, na výslednou kvalitu mají ale velký vliv také zkušenosti a zručnost zdejších zaměstnanců. Použitá technologie umožňuje vyrábět nejen standardní dřevěná okna s hloubkou profilu 68 nebo 78 mm, ve zdejším obráběcím centru lze připravit i polotovary pro okna kastlová (špaletová). Ty mají vynikající vlastnosti z pohledu požadavků stavební fyziky (zejména tlumení hluku) a jejich velkou výhodou je, že se mohou stát plnohodnotnými estetickými replikami již vysloužilých oken při rekonstrukcích historických budov.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: VEKRA

Dřevěná okna VEKRA jsou vyrobena z vícevrstvých hranolů s třístupňovou povrchovou úpravou, které garantují jejich tvarovou stálost. Dvě těsnění jsou zárukou dostatečných tepelně a zvukově izolačních vlastností. Okna jsou opatřena celoobvodovým kováním včetně mikroventilace a běžně jsou osazena izolačními dvojskly s distančním rámečkem, který přispívá k eliminace tepelných mostů.
Dřevo jako ekologicky vhodný, tradiční materiál má samo o sobě mnoho nesporných výhod i z konstrukčního hlediska, především umožňuje sestavovat tuhé a pevné konstrukce. Tvarová stabilita a rozměrová stálost při pravidelné údržbě zaručují dřevěným oknům dlouhodobou životnost.
05.06.2008 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444