Noční stolek ze dvou chlebníků. Jak na to?

Dřevěné chlebníky nemusejí zdaleka sloužit jen k odkládání pečiva. Můžete z nich jednoduše vyrobit i originální doplňky do interiéru! Třeba tento odkládací stolek, který se hodí nejen do ložnice vedle postele, ale také třeba do obývacího nebo dětského pokoje. Vodou ředitelné krycí barvy Balakryl totiž mají atest na dětské hračky i pro styk s potravinami. A navíc stolku dodají eleganci ve skandinávském stylu.

Nová role pro staré chlebníky

Pokud vám doma zrovna žádné chlebníky nepřebývají, můžete je zakoupit v obchodě s doplňky do domácnosti nebo na internetu. Dále budete potřebovat čtyři dřevěné nábytkové nohy (k dostání v obchodech s nábytkem), brusnou houbu, krycí pásku, pracovní rukavice, vruty, vrtačku, plochý štětec (vel. 1,5″), plochý malířský štěteček, krycí barvu Balakryl UNI, lak Balakryl Sportakryl a lepidlo na dřevo.

Povrch chlebníků nejprve zbruste | www.balakryl.cz
 

Pusťte se do natírání

Dříve, než se pustíte do natírání, musí být povrch chlebníků suchý, čistý a odmaštěný. Dřevo lehce zdrsněte pomocí brusné houby. Boční strany a obě úchytky pak zakryjte maskovací páskou. Krycí barvu Balakryl UNI důkladně promíchejte a přední stranu chlebníku včetně dvířek natřete pomocí plochého štětce. My jsme zvolili světle šedý odstín. První vrstvu nechte zaschnout přibližně 2 hodiny, poté ji lehce zbruste a aplikujte druhou vrstvu nátěru.

Krycí barvu aplikujte ve dvou vrstvách | www.balakryl.cz
 
bydlinekNÁŠ TIP: Univerzální krycí nátěry Balakryl UNI můžete vybírat z hotových odstínů nebo si je nechat natónovat až do 20 000 barev. Noční stolek tak pohodlně sladíte s ostatními doplňky v interiéru. Tyto vodou ředitelné barvy nezapáchají, rychle schnou a mají atest na dětské hračky i pro styk s potravinami.
 
Podívejte se na videonávod krok za krokem | www.balakryl.cz
 

Podtrhněte přírodní vzhled dřeva

Během schnutí začněte s natíráním dřevěných nohou. Použít můžete jiný odstín nátěru Balakryl UNI, nebo tyto plochy nechat v odstínu dřeva. V tom případě doporučujeme zvolit bezbarvý akrylátový lak Balakryl Sportakryl, který přírodní vzhled dřeva krásně zvýrazní. Navíc vytvoří velmi odolný a omyvatelný povrch, který se snadno udržuje. Lak důkladně rozmíchejte a neředěný ho aplikujte ve dvou vrstvách s odstupem přibližně 2 hodiny. Poté odstraňte krycí pásku a natřete zbylé části nočního stolku – úchytky a odkládací plochu. Boky chlebníků a dřevěné úchytky předtím opět oblepte krycí páskou. 

Na závěr chlebníky spojte lepidlem | www.balakryl.cz
 

Praktický a stylový kus nábytku

Jakmile budou všechny vrstvy nátěrů suché, můžete se pustit do sestavení stolku. Nábytkové nohy přišroubujte po dvou na boční stranu obou chlebníků. Pomocí malířského štětce naneste lepidlo na dřevo po celém obvodu zadní stěny prvního chlebníku a druhý na něj opatrně položte. Až lepidlo zcela zaschne, můžete noční stolek postavit nohami na zem. Na jeho horní desku lze odkládat knihy nebo postavit stolní lampičku či květináč. Vnitřek zase poslouží k ukládání drobných kusů oblečení, knih, kosmetiky i dalších nezbytností.

Inspirujte se uklidňující světle šedou ve skandinávském stylu | www.balakryl.cz
 
Více se dozvíte na www.balakryl.cz. Balakryl najdete i na sociálních sítích Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest a TikTok
15.08.2023 | PR
  • Balakryl

    Balakryl je legendou mezi nátěrovými hmotami. Ať už je váš projekt jakýkoli, Balakryl má řešení pro všechny typy povrchů v široké paletě barevných odstínů. Vodou ředitelné barvy na dřevo a kov Balakryl jsou jedničkou na trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444