Nepřehlédněte na veletrhu IV

Stavební veletrhy Brno, které zahrnují mezinárodní stavební veletrh IBF, mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK a URBIS INVEST - veletrh investic, financí, realit a technologií pro města a obce, představují letos celkem 1450 firem z oblasti stavebnictví a příbuzných oborů. Až do soboty 26. dubna pro vás budeme vybírat expozice, které nás při našich návštěvách brněnského výstaviště nejvíc zaujaly.

Nový zdicí systém UNIKA BEST

V pavilonu A2, v rozsáhlé expozici č. 021 představuje svůj sortiment betonových tvarovek nejvyšší kvality BEST a.s. , dodavatel, obrubníků, palisád a schodišťových prvků, plotovek i prvků pro výstavbu opěrných zdí. Jako novinku letos firma BEST a.s. uvádí na náš trh komplexní zdicí systém – UNIKA BEST. Betonové skořepinové tvárnice patří už po řadu desetiletí k nejoblíbenějším stavebním materiálům na francouzském trhu. Jeho předností je nízká pořizovací cena a následné značné úspory provozních nákladů při vytápění domů a bytů postavených z tohoto systému, k níž dochází díky speciální technologii vnitřní izolace. UNIKA BEST je velmi přesný systém, který obsahuje všechny potřebné doplňkové tvárnice umožňující rychlé a úsporné zdění.


Regulus - teplo z obnovitelných zdrojů

Firma Regulus (pavilon F, stánek 038) je pravidelným vystavovatelem mezinárodního veletrhu technických zařízení budov SHK Brno. Ze své široké nabídky tepelných čerpadel, slunečních kolektorů, fotovoltaických panelů a solárních systémů zvolila letos k prezentaci nové ploché kolektory KPS 11 s vynikajícím poměrem cena/výkon, s celoměděným lyrovým absorbérem, který umožňuje paralelní propojení do velkých sérií, dále švédská tepelná čerpadla CTC a solární sestavy s kondenzačními kotly.


Dva stavební systémy


Společnost VELOX-WERK představuje své produkty ve dvou pavilonech. Stavební systémy VELOX najdete u stánku 007 v pavilonu A2, v pavilonu A1 pod číslem 043 je to ucelený stavební systém BIOcement.


Základ ekologicky vyráběných desek VELOX tvoří přírodní materiál - dřevité štěpky (89 %), které jsou spojovány cementem zajišťujícím soudržnost a pevnost. Doplněny jsou roztokem vodního skla, které zvyšuje odolnost štěpkocementové desky proti vlhkosti, hnilobě a hlodavcům. Jedinečné vlastnosti poskytuje systému VELOX kombinace tepelně izolačních materiálů a betonu. Konstrukce stěn je tvořena trvale zabudovaným bedněním z desek VELOX doplněných pěnovým polystyrenem, které se vyplňuje betonem. Štěpkocementové desky VELOX a pěnový polystyren zajišťují výbornou tepelnou a zvukovou izolaci, beton pevnost konstrukce a tepelnou akumulaci.


BIOcement je ucelený stavební systém pro svislé a vodorovné konstrukce. Tvárnice jsou vyrobeny z 85 % ze dřevoštěpky, 15 % tvoří cement a případně obsahuje i ekologické barvivo pro získání vizuálního efektu. V obvodových tvárnicích BIOcement pro vnější stěny je zabudována izolace ze stabilizovaného polystrénu různé tlouštky dle konkrétních požadavků. Masivní betonové jádro, kterým se BIOcement vyplní, dává jistotu celistvosti staveb, vylučuje praskání stěn a trhliny ve zdivu.

Oba stavební systémy, VELOX i BIOcement, jsou mrazuvzdorné, ohnivzdorné, ekologické s vysokou životností, odolné proti povětrnostním vlivům. Technologie jsou vhodné nejen pro výstavbu nízkoenergetických rodinných a bytových domů, ale také pro průmyslovou výstavbu a stavby občanské vybavenosti.


Topení biomasou

Esel technologies, s.r.o.
, která se představuje v expozici na volné ploše před pavilonem F pod číslem 010, je u nás v současné době největší firmou v oblasti výstavby kotelen pro biomasu pro rodinné domy. K jejím dodavatelům patří výrobce automatických kotlů na peletky a souvisejících zařízení, společnost Ponast. Pokud se zajímáte o vytápění biomasou, přij'dte se sem s touto problematikou a možnostmi, které využití otopných systémů s kotly na pelety poskytují, seznámit blíže.

 

 

 

Domy na přání klientů

Společnost Ekonomické stavby vystavuje v pavilonu B, stánek č. 022 a v rámci stavebního veletrhu IBF 2008 představila hned několik nových domů, které odpovídají nejen moderním trendům a požadavkům, ale především přáním klientů.

První z novinek, dům Kristýna, je koncipován jako bungalov. Kristýna se řadí do kategorie menších domů, nicméně se svojí dispozicí 4+1 a užitnou plochou 63m2 nabízí díky efektivnímu využití vnitřního prostoru dostatek pohodlí i mladé rodině s dětmi. Tento přízemní dům v sobě spojuje výjimečný poměr ceny a užitné plochy, je možné si jej pořídit za 1 900 000,- Kč při měsíčních splátkách v programu Mladá rodina 6 365,- Kč.

Náročnější klienty určitě zaujme středně velký dům Lukáš, který je charakteristický moderním vzhledem a oblíbenou kombinací dřeva a omítky na fasádě domu. Přízemní dům typu bungalov je vhodný pro městskou či příměstskou zástavbu anebo do moderních satelitů. Díky užitkové ploše 116 m2 a dispozici 4+1 nabízí Lukáš dostatečný prostor pro mladé rodiny s dětmi či pro seniory. Velkorysé vnitřní prostory umožňují neustálý kontakt jednotlivých členů rodiny, zejména pak propojený obývací pokoj s kuchyní a jídelnou se stává vhodným místem pro nejrůznější aktivity či setkání. Především v teplých měsících majitelé jistě využijí zastřešenou venkovní terasu, která je s domem spojena moderními francouzskými okny. Při využití programu Mladá rodina se měsíční splátka tohoto zajímavého domu pohybuje ve výši 11 223,- Kč.

Dům Ekonomik N7 je druhým nejčastěji stavěným domem v České republice a v Ekonomických stavbách se řadí mezi nejoblíbenější. Ekonomik N7 je vhodný pro všechny, kteří hledají dům o velikosti 4+1, 4+1 s garáží nebo řešení 5+1. Klienty si získal díky svému vynikajícímu dispozičnímu řešení, velkou užitnou hodnotou a nízkou pořizovací cenou. Velká obliba vedla Ekonomické stavby k vytvoření mnoha různých variant tohoto domu, z nichž některé zbrusu nové společnost představí v tomto roce.

S ucelenou nabídkou zákaznických programů a více než 80 domů a projektů se můžete seznámit na webových stránkách Ekonomických staveb nebo prostřednictvím nového katalogu, který je zájemcům zasílán na vyžádání zdarma.

23.04.2008 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444