Neobyčejná skla, která si poradí i se zloději

Chcete stavět nebo opravovat svůj dům či byt? Máte představu vlastního rodinného domu, ve kterém nechybí velké prosklené plochy, jimiž proudí do obývacího prostoru dostatek přirozeného světla? A co teprve nádherný výhled do zahrady … francouzské dveře, zimní zahrada, skleněná fasáda …. Zní to velice hezky, ale co když se sklo rozbije?

Až příliš často zapomínáme nebo prostě jen s mávnutím ruky přecházíme fakt, že sklo se může jednoduše rozbít. Vždyť nehody se stávají, ať už jsou jejich příčinou děti plné energie nebo náhlý průvan. Existují ale i jiné druhy „nehod“, které nám můžou způsobit potíže: sklepní či arkýřová okna na chatě, ale i skla balkónových dveří se bohužel stávají terčem zlodějů či obyčejných vandalů.

Podle policejních statistik je 40% veškerých vloupání do rodinných domů či přízemních bytů uskutečněno právě okny. Naštěstí existuje možnost, jak těmto útokům na náš majetek zabránit, a nemusí se vždy jednat o drahé a často i nevzhledné zábranné systémy, jakými jsou mříže, příčné závory či různé nalepovací fólie. Vždyť u všech variant těchto způsobů zajištění se pohybujeme při pořízení v řádech tisíců korun a nijak to nevylučuje skutečnost, že platíme vlastně dvakrát. Nejen při koupi oken, ale i při následné snaze zabezpečit náš majetek proti vloupání.

 

Pojďme si nyní říci, jak lze výše zmíněné problémy efektivně vyřešit a zároveň neslevit z našich představ o ideálním bydlení. A hlavně: neplatit dvakrát.

 

Jak předejít problémům …


Společnost AGC Flat Glass Czech, bývalý Glaverbel Czech, nabízí důmyslné řešení - bezpečnostní vrstvené sklo STRATOBEL®. Skládá se ze dvou či více skleněných tabulí a jedné či více polyvinylbutyralových mezivrstev (PVB fólií), které se vyznačují zcela mimořádnou pevností, přilnavostí a pružností a v důsledku působení přírodního či umělého světla nemění své zabarvení. Obrovskou výhodou Stratobelu je skutečnost, že v případě rozbití zůstanou střepy přichyceny k fólii, jinak řečeno - nerozletí se samovolně po místnosti. Právě tyto fólie dodávají Stratobelu jeho vynikající vlastnosti a zabraňují tomu, aby se prostý pád na skleněnou plochu stal něčím mnohem vážnějším. Struktura složení - počet fólií a skleněných tabulí - pak určuje úroveň bezpečnosti ochrany osob i majetku.

Proč právě Stratobel?


Kromě toho, že je ekonomicky velice efektivní náhradou za nákladné, na údržbu náročné a často neestetické ochranné systémy, poskytuje Stratobel řadu jiných výhod. Při použití matových nebo barevných PVB fólií je zajímavým estetickým řešením a dokonale dotvoří váš interiér. V porovnání s jinými druhy zabezpečení je odolný proti poškrábání, korozi, chemikáliím, mycím prostředkům a stárnutí a poskytuje mimořádně vysoký stupeň ochrany před ultrafialovým zářením - dokáže zredukovat až 99% škodlivých UV paprsků, čímž chrání nejen naše domácí rostliny, ale zabraňuje také blednutí látek a tapet v místnosti (je však třeba si uvědomit, že vliv na blednutí látek má také infračervené záření, vlhkost a kvalita používaných tkanin a tapet).

Stratobel je vhodný pro použití jak v interiéru, tak i exteriéru, v jednoduchém zasklení nebo zabudovaný v izolačních dvojsklech našich oken. Dobře zabezpečí náš domov před vloupáním či vandalismem, a zároveň zajistí naší bezpečnost.

Protože okno vpouští do interiéru nejen teplo, ale i nepříjemné zvuky, jejichž zdrojem mohou být například auta, letadla nebo těžké stroje, AGC Flat Glass Czech ve své škále výrobků nabízí také skla STRATOPHONE®. Jedná se o bezpečnostní vrstvená skla se speciální akustickou fólií. Díky ní vrstvené sklo kromě základní bezpečnostní funkce získává také vlastnost protihlukové bariéry.

Základní typy ochrany, které Stratobel nabízí:

1. před nehodami
a) ochrana před řeznými ranami a poraněním
- složení: 2 tabule skla a 1 PVB fólie
b) ochrana před propadnutím sklem
- složení: 2 tabule skla a nejméně 2 PVB fólie

2. před vandalismem a vloupáním
a) základní stupeň ochrany - ochrana před vandalismem (např. házení kamenů)
- složení: 2 tabule skla a nejméně 2 PVB fólie
b) střední stupeň ochrany - ochrana proti vloupání
- složení: 2 tabule skla a nejméně 4 PVB fólie

 

Stratobel může odolat útokům lupičů, jimž jde takříkajíc o čas: i když sklo praskne, zůstane na původním místě a působí jako bariéra do doby, než je vyměněno.

3. před střelami a výbuchem

 

Vysoký stupeň ochrany - Stratobel poskytuje efektivní ochranu i proti ozbrojeným útokům - PVB fólie zamezí rozletu skla, následným řezným ranám a poranění. Složení skla v tomto případě probíhá na základě konzultace s dodavatelem.

 

Hlavním principem Stratobelu je možnost různé skladby skel a PVB vrstev s cílem vyhovět veškerým požadavkům na bezpečnost a estetiku.

Sečteno a podtrženo…


Stratobel zabezpečí náš domov před vloupáním či vandalismem a zároveň nás ochrání před poraněním. Je vhodným řešením pro četné aplikace, a to jak při stavbě rodinného domku, tak i při různých úpravách vnitřních prostor, např. výměně starých oken a dveří za nové nebo při instalaci skleněných schodišť, příček a jiných interiérových prvků.

Pokud vás bezpečnostní skla Stratobel zaujala, více informací najdete na stránkách www.YourGlass.cz.

15.07.2008 | PR
  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444