Nenechte se vykrást

Rostoucím trendem v chování zlodějů je zejména jejich ochota spokojit se s čím dál tím menší kořistí. Hlavním lákadlem tak už nejsou jen luxusně zařízené byty, ale i domácnosti, kde škoda způsobená vniknutím a poničením vybavení často přesáhne hodnotu ukradených věcí. Jak co nejvíce minimalizovat riziko, že se stanete obětí vloupání?

Ačkoliv cest, jak se dostat do bytu bez vědomí majitele, je více, nejčastěji to jsou přeci jenom dveře. S většinou starších zámků si dokáží zloději poradit nedestruktivními metodami, například univerzálním vyklepávacím klíčem. Nenásilné vniknutí je velmi nenápadné a není výjimkou, že po sobě zloděj dokonce zamkne. Celý proces navíc zabere pouze několik vteřin.

Nezvaný návštěvník tak může svoji kořist pohodlně vynosit dveřmi, zamknout za sebou a zmizet dříve, než vzbudí pozornost. Vloupání odhalí majitel až po vstupu do domu podle škod, které pachatel uvnitř způsobil.

S vývojem nových metod zlodějů tak jde ruku v ruce vývoj zabezpečovacích prvků, které mají za úkol vloupání zabránit. Oblíbené a často používané vylepšení zabezpečení v podobě přídavných systémů jako jsou zámky navíc či závory není ideální. Většina zkušených bytařů stejně najde během několika minut slabiny tohoto řešení, navíc při úpravách běžných dveří dochází zpravidla k provrtání obvodových latí rámu dveří. Tím dojde k zeslabení jediného pevnějšího prvku těchto dveří a paradoxně to zlodějům práci usnadní.

Největší šanci, že zloděje odradíte už jen od pokusu váš byt vykrást, máte s kvalitními bezpečnostními dveřmi minimálně ve III. bezpečnostní třídě. Nejlépe od ověřené firmy s tradicí, která má na poli zabezpečení zkušenosti. Společnost NEXT je výrobcem bezpečnostních dveří na míru, které splňují ty nejvyšší nároky. Veškeré produkty mají certifikát, dle způsobu využití je to bezpečnostní, protipožární, protihluková a termoizolační certifikace.
 

Dveře pro každou příležitost

Každé dveře od NEXT jsou originál při zachování bezpečnostních parametrů. V nabídce najdete dveře do bytů (paneláků i cihlových bytových či činžovních domů) i domů, ať už se jedná o jednokřídlé či dvoukřídlé dveře. Další variantou jsou přídavné dveře, které se montují na stávající dveře tak, aby bylo dosaženo požadované bezpečnostní třídy. To lze využít například při rekonstrukcích, kdy není možná výměna starých dveří na nové. V případě historických objektů se nabízí repliky dveří, které mají bezpečnostní jádro dle certifikovaného výrobku a povrchově jsou přesnou napodobeninou původních dveří. Stejně tak jsou vyráběny i dveře prosklené, se světlíky, kazetové či frézované.
 
 

Široká nabídka dekorů

Dveře mohou být v designech dřeva – lamino, dýha, h-dex, masiv nebo lakované v jakémkoliv odstínu RAL, záleží jen na vás. V exteriéru se často používá povrchová úprava H-dex (vysokotlaký laminát) nebo masiv či lak. Dveře ovšem mohou mít i netradiční povrch například pozink, nerez, plech a další.
 

Vchodové dveře do bytu

Pokud pořizujeme nové vstupní dveře do bytu v panelovém nebo činžovním domě, je podle platné legislativy nutné, aby splňovaly bezpečnostní požární normy. Je to z důvodu ochrany majitele bytu a také únikové cesty ostatních obyvatel domu. Použití nevyhovujících dveří má důsledky nejenom bezpečnostní při požáru, ale majitel se také vystavuje možnému postihu a krácení pojistky ze strany pojišťovny a také pokutě a náhradě škod ostatním majitelům. Často používanými dveřmi v panelových a bytových domech, které splňují požadavky na bezpečnost, požární odolnost i zvukovou izolaci, jsou dveře SD 101. Montáž těchto dveří je možná na nové či stávající zárubně.
 

Přijďte se poradit

Společnost NEXT nabízí osobní přístup od prvního kontaktu až po úspěšnou realizaci a záruční či pozáruční servis. Technik firmy přímo na místě budoucí realizace dveře zaměří a následně podle požadavků zákazníka připraví nabídku přímo na míru - bezplatně a nezávazně. V případě potřeby mohou zákazníci společnosti NEXT využít služeb non-stop zámečnictví.

Více informací na www.next.cz.
25.03.2019 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444