Nejkvalitnější mrazicí technika - to je LIEBHERR

Orientace v aktuálních trendech na poli mrazicí techniky zpravidla nepatří k obecným znalostem, a není proto od věci se před nákupem nové mrazničky dobře informovat a ideálně si nechat poradit. Sázku na jistotu představuje značka LIEBHERR, která se výrobě ledniček a mrazniček věnuje již více než 60 let.

Záruka kvality

V nabídce LIEBHERR naleznete širokou škálu modelů v různých designových provedeních, které dokonale sladíte s každou moderní kuchyní. Ruku v ruce s nadčasovým designem jde samozřejmě také inovace. Uzavřené mrazicí boxy s patentovanou technologii BioFresh či pohodlné a snadné zavírání dveří SoftSystem je v případě mrazicí a chladicí techniky LIEBHERR už běžným standardem. Výsledkem nejnovějšího vývoje jsou pak energeticky úsporné spotřebiče, které zaručí vašim potravinám maximální čerstvost a efektivní (avšak šetrný) způsob zmrazení. 

 

Čerstvě, chutně a úsporně

Jednou z hlavních předností mrazáků LIEBHERR je technologie NoFrost, která vás zbaví otravného procesu pravidelného odmrazování. Ledové zmrazky tvořící se na stěnách mrazáků, jak známo neprospívají chuti ani trvanlivosti zmražených potravin, ale především mají výrazně negativní dopad na samotnou funkci spotřebiče, což vede také ke zvýšení spotřeby energie. Při použití technologie NoFrost je ovšem prostor mrazničky chlazen proudícím vzduchem, který je zároveň zbavován vlhkosti. Celý prostor je pak navíc v pravidelných cyklech odmrazován teplým vzduchem, čímž se zcela eliminuje vznik námrazy. Výsledkem je úspora energie a času, který byste jinak museli vynaložit na manuální odmrazování, a kvalitně zmražené a chutné potraviny. 
 
O zachování vysokého podílu živin ve zmrazených potravinách se dále stará také funkce Liebherr SuperFrost. Díky ní je možno v mrazicím prostoru rychle a efektivně snížit teplotu až na - 32 °C, což odpovídá tzv. hlubokému zamražení, kterého se využívá v profesionálních provozech. 
 

Mraznička v nevytápěném prostoru?

Při výběru vhodného mrazáku je vždy třeba brát v potaz dispozice prostoru, do kterého se ho chystáme umístit. Mrazicí a chladicí spotřebiče dělíme hned do čtyř klimatických tříd, které zohledňují okolní teplotu. Nejnižší teplota však začíná na +10 stupních, což není zcela ideální, plánujeme-li umístit mrazák třeba v garáži či chladném sklepě. V takovém případě je vhodné se poohlédnout po označení FrostProtect. Mrazáky vybavené touto technologií bez problémů snesou teploty až do -15 °C. 

 

Šuplíkové x pultové

Vedle doplňkových funkcí a inovativních technologií je také třeba si zvolit vhodný typ mrazničky, který bude nejvíce vyhovovat našim nárokům. Kuchyňskou klasikou jsou samozřejmě šuplíkové mrazáky či skříňové mrazničky v závislosti na tom, kolik místa máme k dispozici. Jejich hlavní výhodou je lepší vnitřní uspořádání, které tvoří kvalitní boxy s průhledním čelním panelem. Výsledkem je dokonalý přehled o uložených potravinách. Dalším typem jsou tzv. pultové mrazáky, které už dávno nepatří pouze do prodejen a gastro podniků. Štědrý úložný prostor najde své uplatnění také ve větší domácnosti, využít jej lze například pro uskladnění větších porcí masa. 

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ mrazničky, nikdy není od věci poradit se o nákupu s odborníkem, který vám pomůže vybrat ten nejvhodnější model do vaší domácnosti. 

11.03.2022 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444