Něco o cihlovém bloku Protherm 36,5 AKU

Od 1. května letošního roku se na trhu objevuje další druh akustických cihel POROTHERM 36,5 AKU, které jsou určeny pro akusticky dělicí jednovrstvé stěny s vyššími nároky na tepelnou izolaci mezi touto stěnou oddělenými prostory.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Cihelné bloky se vyzdívají na obyčejnou vápenocementovou zdicí maltu, ve vodorovném směru se kladou na sraz a zdicí maltou se zcela vyplňují obě svislé kapsy, které vzniknou v každé spáře mezi cihelnými bloky. Takto provedené zdivo s oboustrannou vápenocementovou omítkou o tloušťce 5 mm vykázalo v laboratoři váženou vzduchovou neprůzvučnost Rw = 57 dB a tepelný odpor R = 0,91 m2.K/W, což je optimální pro mezibytové příčky.
Hlavní výhodou těchto nových akustických bloků je rychlost výstavby zdi a příznivá cena - vyrábějí se o jmenovité výšce 238 mm, styčné spáry se promaltovávají pouze v kapsách a tak dochází k nižší spotřebě zdicí malty, a oproti ostatním akustickým cihlám mají výborné tepelně izolační vlastnosti dosažené relativně vysokou porozitací střepu.
Tyto cihly mají vysokou pevnost a jsou ideálním podkladem pod omítku. Dále nám umožní dosáhnout nízkého odporu proti difúzi vodních par i výbornou akumulaci tepla. Nemalou výhodou je i ochrana proti hluku.
Cihly jsou samozřejmě dodávány zafóliované na vratných paletách.
30.06.2003 | Zuzana Štolfová
  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444