Nechte se okouzlit sklem

Nepodceňujte interiérové dveře. Jsou velmi důležitým prvkem, který dovede proměnit váš domov v elegantní a moderní prostor. Velké oblibě se v posledních letech těší dveře s designovým prosklením. Takže pokud toužíte po změně a vašim stávajícím dřevěným interiérovým dveřím dochází dech, pak sklo je ideálním řešením pro plánovanou změnu.

Nejdříve se ovšem vyplatí zamyslet nad tím, zda se prosklené dveře do vašeho bytu či domu hodí. Není to složité rozhodování, například do historického objektu, který není zmodernizovaný a je vybavený starožitným nábytkem, bude nejlepší se podobnému typu dveří vyhnout. Stejně tak tomu bude například u malých koupelen nebo toalet v panelákových bytech, protože tak přijdete o potřebné soukromí.

Výhody a nevýhody

Dveře se sklem nejen dobře vypadají, ale především prosvětlí prostor. Vybrat si můžete mezi mnoha typy prosklení, které navíc lze v rámci jedné bytové nebo domovní jednotky vhodně kombinovat. Prosvětlení je velmi příjemné například v kuchyních, obývacích pokojích, jídelnách nebo pracovnách. Méně vhodné je do ložnic, v kterých by měla být po zhasnutí co největší tma, a měly by poskytovat pocit intimity. Nicméně dnes už se vyrábějí také prosklené dveře s neprůhlednými mléčnými nebo kouřovými skly, přes které vidíte jenom rozmazané obrysy a v místnosti navodí dojem příjemného soukromí. U dveří se skleněnými prvky se nemusíte bát ani hluku. Mají podobné protihlukové vlastnosti jako klasické dveře. Stejně tak nejsou na místě obavy o bezpečnost, protože se u nich používá velmi tvrdé sklo.



A pokud chcete mít interiér svého domova dokonale sladěný, trendy jsou i vchodové dveře se skleněnými prvky, které můžete designově skombinovat s těmi interiérovými.  

V dokonalém souladu

V obytných místnostech je vhodné sladit barvu a povrchovou úpravu dveří s barvou a stylem nábytku. Svou roli ale hraje rovněž velikost a osvětlení interiéru. Bílé a světlé dveře udělají dobrou službu v místnostech, které potřebují prosvětlit a kterým chcete dodat eleganci a styl. Na druhou stranu bílá barva je náročnější na údržbu a je tomu tak i u moderních a praktických povrchů. Tmavé, případně až černé dveře se hodí tam, kde se pohybují dětí případně domácí mazlíčci. A také tam, kde hrozí častější zašpinění, třeba u dveří do spíže, na balkon nebo na zahradní terasu.



Nicméně při běžném použití, jako například u dveří do pokojů, ložnic apod. se nemusíte obávat náročné údržby, protože skleněné dveře od špičkových výrobců jsou upraveny tak, že péče o ně je velmi jednoduchá. Například pískované skleněné dveře z řady GlassLine společnosti Hörmann jsou opatřeny funkčním ochranným nanonátěrem, který zabraňuje usazování nečistot. Hodí se tak i do domácnosti, kde žijí děti, protože dveře jsou v bezpečí například i před otisky jejich špinavých rukou.
Celoskleněné deře GlassLine s pískovaným sklem a nanonátěrem

Nezapomínejte na to, že kouzlo tkví v detailu. Platí to i u interiérových dveří. Zvolte tedy i pěkné „doplňkové“ prvky, jako jsou kliky, zárubně, kování, zámky apod. Vždy si pořizujte dveře kvalitní značkové, v nabídce špičkových firem najdete modely v různých cenových relacích a s různými povrchovými úpravami. K dispozici vám budou také odborníci z firmy, kteří dobře poradí a provedou vás celou nabídkou.

Evropská kvalita

Společnost Hörmann je významným dodavatelem dveří a vrat, který působí na evropském trhu od roku 1935. V posledních letech se zařadila i mezi přední producenty interiérových dveří, které od roku 2016 nabízí i na českém trhu.

Interiérové dveře se vyrábějí z dřevěných materiálů, masivního dřeva, MDF komponentů a dřevotřísky. Povrch dveří je z vysoce mechanicky odolného povrchu Duradecor, což je povrch lepší než CPL a mechanickou odolností se blíží povrchu HPL. Zámky interiérových dřevěných dveří Hörmann jsou od kvalitního německého výrobce Schulte Schlagbaum a kvalitní klikové sady od německého značky HAFI. V široké nabídce interiérových dveří značky Hörmann si lze vybrat i ty s různými druhy prosklení, které lze sladit s každým vhodným interiérem.

Více informací o výrobcích naleznete na www.hormann.cz.
25.05.2020 | PR
  • Hörmann Česká republika s.r.o.

    Skupina Hörmann je předním výrobcem dveří a vrat. V současnosti vlastní 27 výrobních závodů v Evropě, Severní Americe a Asii, které produkují vysoce kvalitní vrata, dveře, zárubně a pohony pro soukromý i průmyslový sektor. V roce 1997 se i Česká republika zařadila mezi regiony, v nichž má společnost Hörmann prodejní pobočku a zájem o její produkty každoročně výrazně stoupá.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444