Navštívili jsme brněnské stavební veletrhy

Pokud hledáte informace, odborné poradenství a zajímají vás oblasti stavebnictví a interiérového vybavení, ještě dnes a zítra můžete navštívit brněnské výstaviště, kde se koná soubor stavebních veletrhů.

Ve dnech 23. – 26. dubna 2014 probíhají na výstavišti v Brně stavební veletrhy, jejichž nejvýznamnějšími součástmi jsou tradiční IBF, Mobitex a Dřevo a stavby. Ty pak doprovází veletrhy komunálních technologií, rozvojových aktivit v regionech nebo ochrany životního prostředí.

Na veletrh IBF míří ti, kteří se zajímají o realizace staveb, stavební technologie, výrobky, materiály a ostatní oblasti stavebnictví. Hlavním tématem letošního ročníku je energetická náročnost budov. Součástí IBF je i interaktivní expozice o pasivních domech: „Mámo, táto, pojďme bydlet zdravě!“ Centrum pasivního domu tak ukazuje zvídavým dětem, jak postavit energeticky šetrné domy, jak plánovat stavbu a vysvětluje důležité pojmy zábavným a hravým způsobem.
Mobitex 2014
Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu Mobitex 2014 je letos umístěn v pavilonu F, kde se představují společnosti z oblasti interiérového vybavení a designu. Každý návštěvník se může seznámit s novinkami a současnými trendy, firmami, které působí na českém i světovém trhu, nebo využít několika poradenských center. Na ploše přes 4 500 m2 se představí výrobci kuchyní, ložnic, sedacích souprav, ale také interiérového osvětlení a dalších bytových vybavení a doplňků. Návštěvníci Mobitexu mohou využít i bezplatných konzultací architektonických studií a interiérových designérů.

Grand Prix Mobitex
Populární součástí Mobitexu je vyhlášení soutěžní přehlídky Grand Prix Mobitex, která probíhá ve dvou sekcích , a to ve vystavovatelské a studentské. První místo v kategorii za progresivní design získalo Křeslo DECO No. 001 od vystavovatele DECO Furniture. Vítězem v kategorii progresivní  materiál/technologie se stal exponát: HIISI 2 vystavovatele SUMERU COMPANY, s.r.o. 
Exponáty studentů vždy představují neotřelý a zcela osobitý pohled na design. Tentokrát první místo v soutěži Grand Prix Mobitex získal Jakub Kraus z Mendelovy univerzity v Brně, který porotě představil Sedací prvek Trifidi. Ten umožňuje dynamické sezení, které známe například u gymnastického míče.

Dveře brněnského výstaviště jsou otevřeny
Veletrhy můžete navštívit až do soboty 26. dubna 2014. Otevřeno je od 10:00 do 18:00 v pátek, do 17:00 v sobotu. Vstupenka stojí 160 korun.


bydlinek
Redakce BYDLENI.CZ se na stavební veletrhy vydala s kamerou
Prohlédněte si sestřih momentů z veletrhu IBF a MOBITEX 2014. 
Foto: http://www.bvv.cz/
25.04.2014 | Jana Koenigová
  • Centrum pasivního domu

    Centrum pasivního domu je neziskovým sdružením právnických i fyzických osob, které vzniklo za účelem podpory a propagace standardu pasivního domu a za účelem zajištění kvality pasivních domů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444