Nanoimpregnace pro váš domov

NANOBALA s.r.o. je dynamická česká společnost, která již od roku 2010 vyrábí a dodává ochranné impregnace na bázi chemické nanotechnologie a chemické přípravky k čištění a ochraně převážně stavebních materiálů: betonu, imitací kamene, přírodního kamene, cihel a keramiky, skla, dřeva, papíru a textilu.

Povrchy ošetřené nanotechnologickými impregnacemi získávají tzv. lotosový efekt. To v praxi znamená, že se stanou odpudivými vůči vodě, olejům a špíně, přičemž zůstávají prodyšné i paropropustné.

Hydrofobní a olejofobní impregnace Nanobala mají široké využití – na betonové a kamenné dlažby, schody, ploty, fasády, terasy, zídky, sokly, cihlové zdi, krby, střechy, balkóny, příjezdové cesty a chodníky, hroby a pomníky, sochy, skleněné fasády, střešní okna apod. 
 
Nanotechnologické ochranné nátěry dodávají impregnovaným materiálům samočistící funkci – při dešti či oplachu vodou se nečistoty samy odplaví z povrchu.
 
Tento efekt má vynikající účinky a uplatnění na sklech dopravních prostředků. Udržuje trvale čistý výhled z vozu především za nepříznivého počasí.  Produkt, který vyvinuli odborníci firmy Nanobala již v roce 2011, na základě těchto poznatků, pojmenovali Nanostěrače. Pro své vynikající účinky a dlouhodobou životnost jsou Nanostěrače stále velmi žádané u zákazníků – řidičů. 
 
Impregnace Nanobala chrání ošetřené materiály před škodlivými vlivy vnějšího prostředí – kyselým deštěm, mrazem, exhalacemi nebo posypovými solemi. Zachovávají estetickou i užitnou hodnotu impregnovaného objektu.


Impregnační nátěry omezují také další sekundární jevy, jako jsou výkvěty, mechy a plísně. 
Ochranný nanopovlak snižuje pronikání pigmentů do struktury kamene a tím usnadňuje odstraňování případného grafitti. Světlé a porézní kameny, např. pískovec nebo travertin, jsou nasákavé a náchylné ke špinění. Tyto kameny zachycují špínu, oleje a další nečistoty, které se dají jen velmi těžko odstranit. Bez impregnace vyžadují častou a náročnou údržbu.
 
Trvanlivost jedné aplikace nanoimpregnace Nanobala je až 5krát delší než u běžně používaných impregnací.
 
Nano impregnace podstatně usnadňují údržbu ošetřených povrchů – k očištění obvykle postačí čistá voda bez jakýchkoliv chemických prostředků.
 
Ochranné přípravky Nanobala zásadně prodlužují životnost impregnovaných výrobků a materiálů, dosahují dlouhodobých účinků a jsou šetrné k životnímu prostředí.

 

Jakou impregnaci zvolit na Vaši dlažbu, terasu, plot?

Při výběru impregnace hraje nejdůležitější roli druh stavebního materiálu, který převládá na povrchu impregnovaného objektu – beton, přírodní kámen, dřevo, sklo, keramika atd. Rozhodujícím faktorem pro volbu impregnace je také stáří stavby – tedy doba, po kterou je objekt vystaven vnějším klimatickým podmínkám. S tím související případné narušení materiálu mechy, plísněmi, vápennými výkvěty, soudržnost materiálu apod.
 
Další vlastností, kterou musíme při výběru impregnace zohlednit, je savost materiálu a povrchové opracování – hladkost povrchu. 

 

Podle těchto kritérií se impregnace Nanobala rozdělují na:


1. Impregnace na nové stavby
- do 1 roku od dokončení (vyzrátí), bez povrchové oxidace, nepoškozené mechy, plísněmi, výkvěty
 
2. Impregnace a zpevňovače na starší stavby
- vystavené působení povětrnostních vlivů déle než 1 rok, popř. narušené oxidací, plísní, vápennými výkvěty, zasolené, apod. 
 
3. Impregnace na hladké povrchy 
- na solární panely, prosklené budovy, skleníky, zimní zahrady, střešní okna, sprchové boxy, autoskla a plasty
 
Firma Nanobala je výrobcem a prodejcem chemických čističů, které se doporučují použít k odstranění nežádoucích nečistot před aplikací impregnace. Jedná se o odstraňovače mechů, rezavých skvrn, cementových a vápenných povlaků.
 
Detailní informace o impregnacích, doporučených produktech a postupech jsou popsány u jednotlivých druhů materiálů na https://www.nanobala.cz/.
 
Všechny produkty Nanobala můžete zakoupit na e-shopu https://www.nanoimpregnace.cz/ nebo v partnerských prodejnách.
21.04.2022 | PR
  • Nanobala s.r.o.

    Společnost Nanobala s.r.o. se zabývá výrobní a obchodní činností s ochrannými impregnacemi pro váš dům nebo byt proti negativním vlivům prostředí. Impregnace zušlechtují a ochraňují různé druhy materiálů, jako je kámen, beton, keramika, dřevo, papír, sklo a textil. Na těchto materiálech vytváří ochranné nanovrstvy - nanopovlaky. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444