Najdete na For Archu V

Zvláštní sekce veletrhu FOR ARCH 2006 nazvaná „Dřevěné stavění“ je dílčím projektem komplexního programu „Dřevo“ společnosti ABF. V jeho rámci se na toto téma uskutečnila také celostátní konference, jejímž cílem bylo představit dřevo jako strategický materiál, jehož možnosti a využití nejsou zatím u nás plně doceněny. Konference byla zaměřena na tři základní témata: dřevo - obnovitelná surovina a ekologie dřevěných staveb, navrhování dřevěných budov a jejich funkční vlastnosti, realizace dřevěných staveb v ČR a srovnání se světem.

Rychlé, úsporné a zdravé bydlení

 

K firmám, které se na For Archu představují v kategorii staveb ze dřeva patří také společnost ATRIUM, která nabízí zákazníkům montované rodinné domy na bázi dřeva ve vybavení all inclusive nebo formou hrubé stavby. Firma, která působí na našem trhu již 13 let několikrát získala ocenění v anketách o Dům roku. Stavební systém Atrium má řadu výhod - roční spotřebou energie patří domy postavené touto technologií mezi nízkoenergetické, výhodou je rychlost výstavby. protože jsou jesdnotlivé části domu předvyrobeny v suchých výrobních halách včetně vnějšího zateplení a základní omítky, hrubá stavba probíhá pouze dva či tři dny. Stavba je pak, také díky organizaci ze strany společnosti Atrium, dokončena do 12 týdnů od zahájení montáže. Montované rodinné domy Atrium se staví celoročně i během zimního období, protože se při jejich výstavbě nepoužívají žádné materiály citlivé na chlad a mráz. Už po dokončení hrubé stavby lze dům vytápět a pokračovat v dalších řemeslných pracích. V hale 1 u stánku č. C 15 se můžete dovědět řadu podrobností o technologii stavby, individuálních úpravách návrhu i tvorbě ceny, do níž společnost započítává předem všechny detaily, takže vás nemůže nepříjemně překvapit její navýšení v průběhu stavby.

 

Jednou z dceřinných společností mezinárodního koncernu ELK se sídlem v Rakousku, největšího dodavatele montovaných staveb na bázi dřeva v Evropě, je společnost ELK, která vystavuje v hale 3 u stánku A 9.  V nabídce má přibližně 200 typových rodinných montovaných domů, staví i domy srubové a je také výrobcem dřevěných eurooken a eurooken s hliníkovým opláštěním, které na For Archu rovněž prezentuje.
S typovými domy ELK se můžete seznámit také prostřednictvím dvou vzorových staveb - první stojí v Plané nad Lužnicí, vzorový dům ELK - FAMILY na zastavěné ploše 195 m2 byl nedávno dokončena v Brně ve stavebním centru EDEN 3000. Montáž této rozlehlé stavby proběhla během pouhých čtyř dnů.

22.09.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444