Na návštěvě v dřevostavbě LARGO 98 v Žamberku

Že chtějí jednou bydlet v rodinném domě, věděli od začátku. Do rekonstrukce starší nemovitosti se pouštět nechtěli, a proto volba padla na novostavbu od RD Rýmařov. Jak se rodině ze Žamberka v novém žije a proč se rozhodli pro dřevostavbu?

Mladí manželé přiznávají, že kdyby v době, kdy hledali bydlení, narazili na postavený zděný dům v dobrém stavu, zřejmě by o něm uvažovali. Nicméně zvítězila dřevostavba, pro kterou se rozhodli zejména pro rychlost výstavby.

„Žamberk nenabízí příliš široký výběr volných stavebních parcel, a tak jsme museli zvolit poměrně velký pozemek u rušné komunikace na kraji města. Původně jsme chtěli stavět dále od silnice, ve vyšší úrovni terénu, ale kvůli stavebnímu úřadu to nedopadlo. Museli jsme tedy upustit i od původního podsklepení domu. Stavba se stále odkládala a my jsme dlouho čekali. Nakonec ale vše dopadlo dobře a bydlíme,“ uvádí manželé, kteří společně s miminkem a kocourkem bydlí v dřevostavbě LARGO 98

LARGO 98
LARGO 98 patří k nejoblíbenějším domům z nabídky společnosti RD Rýmařov. Jedná se o jednopodlažní rodinný dům, který se cenou vyrovná bytu, ale nabízí svým obyvatelům mnohem větší komfort. Dispozice 4+1 jsou plně dostačující i pro velkou rodinu. 
Vzhledem k jednoduchému čtvercovému půdorysu umožňuje dům Largo 98 velmi variabilní úpravy dle dispozic dané parcely. K úpravám přistoupila i mladá rodina, v dispozici bylo upraveno pár rozměrů místností, například se zúžila chodba. „Některé balkonové dveře jsme vyměnili za klasická okna. Zpočátku jsme se trochu báli, že místnosti budou malé, ale už během výstavby z nás obavy opadly,” doplňují majitelé.

RD Rýmařov poskytuje kompletní stavební práce i se zařízením interiéru. Typový projekt obsahuje kvalitní dveře, podlahy i obklady.  I přesto si někteří budoucí majitelé raději vybírají vlastní zařízení podle osobního vkusu. „Nevyužili jsme možnosti dodání kuchyně a zařizovali jsme si ji sami. Měli jsme k dispozici projekt, a tak jsme přesně věděli, kudy vede elektřina a kde jsou nosné sloupky. Firma RD Rýmařov neměla s naším postupem sebemenší problém,“ říkají majitelé.



Vytápění v dřevostavbě rodina vyřešila elektrickým kotlem a navíc si přitápí krbovými kamny. „Celkové měsíční náklady na elektřinu včetně vytápění jsou 2 650 Kč. Když si zatopíme v kamnech, je cítit, jak je dům perfektně izolovaný - teplo se v něm dlouho drží. S odstupem času teď přemýšlíme, že bychom možná zvolili krbová kamna s výměníkem,“ dodává mladá rodina.
05.09.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444