Na jaké parametry dát pozor při výběru klimatizace?

Ptáme se odborníka ze společnosti Bosch

S výběrem klimatitace radí Ing. Robert Bicek, specialista na klimatizace a tepelná čerpadla značky Bosch:

V případě výběru klimatizace, tzv. tepelného čerpadla vzduch/vzduch do domácnosti bychom si měli především určit plochu, kterou má klimatizace pokrýt a zvážit možnosti instalace propojení mezi vnitřní a venkovní jednotkou. Pokud chceme klimatizovat více místností, např. obývací pokoj s jídelnou, ložnice a pracovnu, vyplatí se použít tzv. multi split zařízení (jedna venkovní jednotka a více vnitřních). V případě chlazení jedné místnosti stačí tzv. varianta single split (jedna venkovní jednotka a jedna vnitřní). Chceme-li zajistit ideální teplotu v obývacím pokoji, který je zároveň otevřený do jídelny a chodby, pak stačí klimatizace s jednou vnitřní jednotkou. V tomto případě je ale potřeba zohlednit celý tento prostor a zvolit potřebný výkon. Dalším z důležitých kritérií je kvalita ovzduší. Klimatizační jednotka by měla být vybavena vhodnými filtry, samočisticím systémem a ionizací vzduchu, která účinně neutralizuje bakterie, viry a pachy a zajišťuje zdravý a čistý vzduch. Pro snížení nákladů při používání klimatizace se vyplatí znát spotřebu energie, zvolit klimatizaci s vyšší třídou energetické účinnosti a mít možnost dálkového ovládání přes aplikaci. V případě vysokého nároku na design, je možné volit vnitřní jednotky v několika různých barvách. 



V nabídce společnosti Bosch Termotechnika naleznete mimořádně efektivní klimatizace (tepelná čerpadla vzduch/vzduch) v provedení single split ve výkonových řadách od 2,6 do 7,0 kW, které díky inovativní reverzibilní technologii dokáží v létě chladit a v zimě vytápět. Na řadu Bosch Climate Class je možné čerpat dotace. Zákazníci, kteří kladou vysoký důraz na vzhled spotřebičů, ocení elegantní design vnější jednotky a několik barevných variant u jednotky vnitřní. Samozřejmostí je ovládání prostřednictvím aplikace Bosch HomeCom Easy, která je volně ke stažení pro Android i iOS.

 
Více informací získáte na www.bosch-klimatizace.cz

05.05.2022 | PR
  • Bosch Termotechnika s.r.o., obchodní divize Bosch Junkers

    Společnost Bosch Termotechnika nabízí ve svém portfoliu i výrobky z oblasti vytápění, chlazení a přípravy teplé vody, které ohromí německou kvalitou, technickou vyspělostí, perfektním zpracováním a v neposlední řadě fascinujícím designem. Své začátky v tomto oboru spojila již před více než 120 let s osvědčenou značkou Junkers, od roku 2015 nesou všechny nové výrobky označení Bosch.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444