Na co si dát pozor při výběru stínění?

Odpovídá David Žabčík, obchodní ředitel společnosti Climax

V první řadě si položte otázku, co od stínicí techniky očekáváte. Vadí vám pohledy sousedů? Ruší vás v noci osvětlení nebo hluk z ulice? Vaše sluncem zalitá terasa se v létě mění v rozpálené peklo? Oslňují vás paprsky během práce na počítači nebo při sledování televize? Nechcete se v podkroví koupat se v kalužích potu? Každý dobrý prodejce vám tyto otázky položí a teprve pak nabídne vhodné řešení.

Vnitřní, nebo venkovní stínění?

Ideální je kombinace obojího. Venkovní žaluzie, nebo třeba hliníkové rolety jsou nejefektivnější ochranou proti slunci. Tepelné záření zachytí dříve, než vůbec stačí projít oknem do místnosti. Vnitřní stínění, kromě toho, že zamezí pohledu dovnitř, se dá využít jako dekorativní – designový prvek interiéru. Naše stínění tradiční české značky Climax najdete v desítkách tisíc spokojených domácností všude ve světě. Jsme největší výrobce a nabízíme kompletní sortiment.

Z interiérového stínění máte na výběr látkové rolety, plisé japonské posuvné stěny nebo vnitřní žaluzie. Díky široké škále produktů, barev, materiálů a vzorů můžete se stínicí technikou v domácnosti doslova čarovat. Obecně však platí, že jakékoliv stínění umístěné venku před oknem nebo na fasádě je až trojnásobně účinnější ve srovnání s interiérovými systémy. Do venkovního stínění počítáme rolety, žaluzie, markýzy nebo třeba fasádní clony. A nezapomeňte, že ovládání rozhoduje o tom, jak pohodlná bude obsluha stínění. Motorový pohon je nejen moderní, ale také praktický a velmi pohodlný. 

 

Rolety nebo žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou suverénně nejpoužívanějším venkovním stíněním. Jejich hliníkové lamely spolehlivě odráží sluneční paprsky a naklápěním lamel můžete plynule regulovat přirozené osvětlení v místnosti. Venkovní žaluzie umožňují stínit a současně větrat.

To venkovní rolety jsou vůbec nejefektivnějším způsobem stínění. Můžete je využít nejen jako ochranu proti slunci, ale i jako zábranu před únikem tepla z domu. V létě zabraňují přehřívání interiéru, v zimě naopak fungují jako skvělá tepelná izolace. Venkovní rolety také snižují hlučnost a jsou skvělou ochranou oken před všemi rozmary počasí. Rolety také často představují nesnadnou překážku pro zloděje a dobrou ochranu proti vloupání. A už dávno neplatí, že po zatažení „odříznou“ své majitele od okolí. Rolety Climax s patentovanou hliníkovou lamelou s_onro můžou propustit do místnosti až 21 % světla. Ve dne pak i přes staženou roletu vidíme z místnosti ven a vnitřní prostor je přitom dokonale chráněn před zvědavými pohledy zvenčí.



V poslední době se v Climaxu stále více setkáváme s tím, že se na jednom domě kombinují venkovní rolety s venkovními žaluziemi – rolety v pokojích, kde se spí a odpočívá, venkovní žaluzie v pokojích, kde probíhá denní běžný ruch.

Na popularitě nabírají mílovými kroky screenové rolety. Odolná látka zabraňuje přehřívání interiéru a zároveň umožňuje průhled ven, a tak jste v příjemném kontaktu s okolním světem. Zároveň si ale chráníte svoje soukromí. 

 

Kdy venkovní stínění instalovat?

Naprosto ideální je počítat s jeho montáží již ve fázi hrubé stavby, avšak běžně se systémy dají nainstalovat také dodatečně nebo během rekonstrukce. Už při plánování novostavby nebo před rekonstrukcí je dobré myslet na stavební přípravu, aby bylo možno stínící prvky zabudovat pod omítku. Doporučujeme využít služeb některého ze stovky Climax partnerů, kteří mají nezbytné zkušenosti. Náš partner vám nejen poradí při zaměření či montáži výrobku, ale především dokáže na základě zkušeností z praxe lépe posoudit vhodnost vámi zvoleného systému.
23.05.2017 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444