Na co vsadit při výběru keramické dlažby k bazénu? Bezpečnost i design!

Plánujete výstavbu, nebo rekonstrukci venkovního bazénu? Víte, jakou dlažbu vybrat a jak ji pokládat? Při výběru dbejte nejen na vzhled, ale i (a to především) na bezpečnost.

Pokud jste se rozhodli obložit váš bazén keramickou dlažbou, určitě volíte jednu z nejlepších možností. Dlažba k bazénu by však měla mít speciální parametry, proto jejímu výběru věnujte patřičnou pozornost. Přinášíme několik praktických tipů, které vám pomohou:

1/ Vybírejte dlažbu s vysokým protiskluzem, a to i pro bosou nohu. 
 
2/ Zaměřte se na mrazuvzdornost, která zaručí, že vám keramická dlažba v zimě nepopraská. Skutečně mrazuvzdorné jsou dlažby s velmi nízkou nasákavostí, ideálně do 0,5 %. 

3/ Volte série, které zahrnují i originální bazénové lemy, případně další speciální prvky, jako jsou přelivové hrany či odtokové žlaby. 

4/ Máte-li citlivou pokožku, orientujte se na dlažby, které jsou speciálně upraveny technologií BIOSTOP zajišťující nejvyšší stupeň hygieny.

5/ Design dlažeb slaďte s dlažbou, která je použita ve zbytku exteriéru. Možností existuje u bazénových dlažeb nepřeberné. Na trhu najdete jak tradiční naturální styl, teracottu a moderní urban styl, tak i toskánské dlažby s výrazným dekorem nebo dekorativní retro dlažby. Stálicí, která nikdy neomrzí, je pak moderní dlažba věrně imitující přírodní materiál – dřevo, pískovec nebo břidlici. 

6/ Vyzkoušejte terčovou dlažbu bez lepení - kdo se chce vyhnout lepené keramické dlažbě, může k bazénu využít dlažbu s pokládkou na terče. Ty jsou výškově nastavitelné, a proto lze s jejich pomocí překlenout schodek či nerovnost podkladu a vytvořit třeba i bezbariérový přístup. Terčové dlažby lze pokládat i do štěrkového či pískového lože anebo na umělý trávník.


Náš TIP: Do vnitřní části bazénu použijte mozaiku a vytvořte si vlastní svět pod vodou, fantazii se meze nekladou! Co takhle vyzkoušet fosforeskující mozaiku Fosfo, která díky speciální technologii dokáže v průběhu dne absorbovat světlo a večer prozářit celý bazén?
23.08.2019 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444