Na Slunný vrch už se moc těším,

je to pro mě splněný sen, říká módní návrhářka Tatiana Kovaříková. Letošní Vánoce by se synem ráda oslavila v nové vile na Slunném vrchu v Černošicích. Povídali jsme si nejen o tom, co pořízení takového domu obnáší, ale i o její vášni pro bílé koupelny a o tom, že od nynějška bude asi dostávat už jen sazenice.


Žijete i pracujete v centru Prahy, co Vás přivedlo ke koupi domu se zahradou v Černošicích?

Vyrůstala jsem ve velkém domě se zahradou v Ústí nad Labem, ale později se naše rodina přestěhovala do útulného paneláčku a mně ten prostor a zahrada vždycky podvědomě chyběly. Navíc už jsem v Praze unavená z hluku a ze všech turistů, takže teď si vlastně po mnoha letech splním dávný sen.

//cdn.bydleni.com/rimport/img/0710/2/thumb_skanska_slunny2.jpgPořídit si nový dům je poměrně zásadní rozhodnutí. Jak dlouho jste vybírala?
Vybírala jsem dlouho, od okamžiku, kdy jsme se rozhodli, že se přestěhujeme, jsem hledáním ideálního bydlení strávila přibližně tři čtvrtě roku. S mapou jsem objížděla okolí Prahy a marně hledala. Potom jsem se dozvěděla o dni otevřených dveří na Slunném vrchu. V Černošicích jsem nikdy předtím nebyla, ale když jsem tam přijela, hned mě napadlo: tak tady bych chtěla bydlet. Oslovilo mě samotné místo, výhled na Prahu, to, jak okolí dýchá, jak jsou všechny nové domy citlivě a inteligentně zasazené mezi původní vily. Architektka měla určitě těžký úkol a já ji obdivuji, jak pro celý projekt dokázala najít vhodný styl.

Kdy se na Slunný vrch budete stěhovat?

Doufám, že tam se synem oslavíme již letošní Vánoce. Všechno jde v podstatě velmi rychle. V začátku bylo dobré, že jsme viděli dům, který už stál. Ocenila jsem i nové příjezdové cesty, to rozhodně není samozřejmost. Navíc Skanska na mě působí jako profesionální a silný partner, takže jsem cítila jistotu, že všechno půjde tak, jak má. Místnosti v domě jsou jednoduše a prakticky poskládané, tím pádem jsme udělali jen minimum vnitřních změn. Nabídka podlah a obkladů je dost široká, takže s tím také nebyl problém. Já osobně jsem zatížená na koupelny, momentálně tedy tvořím koupelnu, vybírám baterie a obklady. Zvažovala jsem i jiné varianty, ale obklad bude nakonec bílý – potřebuji, aby mě ten prostor uklidňoval, protože pořád pracuji s barvami.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Řešila jste, jak se budete dopravovat do Prahy?

Černošice podle mě leží od Prahy v optimálním směru, navíc nechci syna vozit každý den do školy a zpátky, takže jsme se hned na začátku několikrát projeli ze Smíchova vlakem, abychom si to vyzkoušeli. A integrovaná doprava tady funguje skvěle, kolikrát je cesta vlakem rychlejší nežli autem.

Dům má také poměrně velikou zahradu, zhruba 1 200 metrů. Už máte představu, jak bude Vaše zahrada vypadat?

Pozemek je zatravněný, poslední dobou jsem pořád kupovala sazenice. Přátelé už si mě dobírají, že to je nyní to jediné, čím mi mohou udělat radost. V budoucnu bych ráda rozšířila terasu, možná přijde na řadu i bazén. To uvidím, až se více zabydlím. Ono si to řekne samo. V první řadě si chci dopřát oddech.
25.10.2007 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444