Mohu získat hypotéku? Seznamte se s reálnými případy

Lákavé texty na snadné získání hypotéky je věc jedna, reálná zkušenost věc druhá. Co člověk, to jiné požadavky a jiné nároky. Proto se hypotéky tolik liší. Než se vydáte do konkrétní banky nebo k poradci, doporučujeme si vyhledat reference poskytovatelů a reálné zkušenosti těch, kteří o hypotéku žádali.

Pořídit si nemovitost na hypotéku je důležitý krok v životě a není snadné se dobře rozhodnout. Navíc každý z nás o hypotéku žádá v jiném věku, za jiných podmínek v zaměstnání a s dalšími specifickými požadavky na průběh trvání hypotéky. Portál www.hypotecnikalkulacka.cz zveřejnil realizované případy, ve kterých ukazuje, že sjednání hypotéky může být úspěšné i za velmi komplikovaných okolností.

1) Když potřebujeme splátky odložit...

Pro Markétu B. s přítelem byla nejdůležitější flexibilita hypotéky. Stejně jako většina mladých lidí, kteří si pořizují první společné bydlení, by uvítali variabilní splácení s možností odkladu splátek. V případě, že nevyjdou s penězi, nebo naopak při zvýšení příjmu domácnosti.

Hypoteční poradci dokázali slečně Markétě B. s partnerem vyhovět a vyjednali pro ně výhodnou hypotéku s vysokou mírou flexibility a individuální slevou 0,2 %. Výsledná vyjednaná úroková sazba činí 1,79 %.
 
Je vůbec možné jednou splátky snížit, podruhé zvýšit a v nutných případech požádat o odklad nebo dokonce přerušení splátek? 
U většiny hypoték bývá prodlení v platbách měsíčních splátek sankcionováno. S vysokými poplatky musíte také počítat v případě, když chcete hypotéku splatit předčasně.

2) Když vyžadujeme nulové poplatky a nízkou sazbu…

Možná také vás, stejně jako manžele Tomáše a Lenku D., bude zajímat, jestli vůbec existuje hypotéka zcela bez poplatků v kombinaci s velmi nízkou úrokovou sazbou?

Když se Tomáš a Lenka D. rozhodli koupit vlastní nemovitost, hledali hypotéku s nejnižší možnou úrokovou sazbou na současném trhu. Důležitá pro tento pár byla možnost mimořádných vkladů i v průběhu fixačního období. Nakonec se Hypotečním poradcům opravdu podařilo vyjednat výhodnou hypotéku bez všech vstupních poplatků. Výsledná vyjednaná úroková sazba činí 1,64 %.
 
Až zasednete k internetu, abyste si prohlédli nabídky bank a vybrali hypotéku s nízkými úrokovými sazbami, nezapomeňte se zaměřit také na poplatky, které si banky účtují. Nemusí se totiž jednat o zrovna zanedbatelné částky.
Standardně se poplatky vybírají za ocenění nemovitosti, vyřízení úvěru nebo vedení účtu. Je užitečné se s konkrétními poplatky seznámit detailně u konkrétní banky.  

Optimální řešení pro každého

Uvažujete o hypotéce, ale předem se obáváte odmítnutí? Můžu získat hypotéku, když mám v zaměstnání smlouvu na dobu určitou? Nemám stabilní příjmy. Kupuji družstevní byt, máte pro mě řešení?

Usilovat o hypotéku s podobnými specifickými požadavky není předem prohraný boj. O tom vás mohou přesvědčit zrealizované hypotéky na portálu www.hypotecnikalkulacka.cz.

Za zkoušku nic nedáte, jelikož veškeré služby portálu jsou zcela zdarma. O nezávaznou nabídku můžete požádat na www.hypotecnikalkulacka.cz.
30.08.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Hypotecnikalkulacka.cz

    Hypotecnikalkulacka.cz je určena všem zájemcům o hypotéku, kteří hledají možnost objektivního srovnání hypoték na trhu. Nabízí unikátní volby vyhledávání a aktuální srovnání nabídek většiny hypotečních bank.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444