Moderní kotle na dřevo nabízí komfortní, účinné a úsporné vytápění

Uvažujete o výměně starého kotle za nový nebo přemýšlíte, jakou topnou soustavu pořídit do své novostavby? Pokud svůj výběr směřujete k vytápění obnovitelnými zdroji energie, nenechte si ujít novinku z oblasti zplynovacích kotlů na dřevo, která vyniká vysokou účinností a úsporou paliva.

Vytápění pomocí dřeva má řadu výhod. Se zvyšující se automatizací a s tím spojeným pohodlným dohledem nad celým procesem vytápění, je to hlavně ekonomický provoz a dlouhodobě příznivá cena dřeva. Ještě před začátkem topné sezóny se můžete inspirovat novými zplynovacími kotly H4EKO-D z nabídky společnosti OPOP.
 

Kotel na dřevo H4EKO-D

Novinka na trhu určená pro spalování velkých kusů tvrdého i měkkého dřeva.
 
Majitelé starších typů kotlů H4 (H412,H418 a H424) mají tu výhodu, že v jejich případě proběhne výměna kotle naprosto hladce. Kotel má totiž stejné připojovací rozměry, stačí tedy odmontovat starý a instalovat nový.
 
Kompaktní rozměry nabízejí řešení pokud nemáte v kotelně místa nazbyt. Šířka kotle je necelých 50 cm, přesto je díky velké násypné šachtě na dřevo zaručena dlouhá doba hoření, což výrazně zvyšuje uživatelský komfort při jeho obsluze.
 

Parametry a užitné vlastnosti:

  • výkon - 16 - 25 kW, emisní třída 5
  • záruka 5 let
  • provoz kotle je řízen novou řídicí jednotkou, která ovládá celou topnou soustavu a palivo je tak maximálně efektivně využito
  • kotel je možné řídit pomocí čidla venkovní teploty
  • tloušťka plechu, ze kterého je vyroben výměník, je 5 mm, což zaručuje jeho dlouhou životnost
  • chladící smyčka
  • ochrana proti dehtování spalovací komory
  • kotle je možno užívat i po roce 2022
 
 
12.09.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444