Moderní klimatizace mohou vnitřní prostředí budov výrazně zlepšit

Fotografie k článku: FROSTIK

Fotografie k článku: FROSTIK

Není to jen zvyšující se počet dnů s tropickými teplotami, které v posledních letech zažíváme i v našem podnebním pásmu. Nové požadavky na kvalitu vnitřního prostředí budov vyplývají také ze změn způsobu stavění, použití nových materiálů a technologií.

Zvýšené nároky na tepelný komfort a kvalitní ovzduší v komerčních, ubytovacích, stravovacích a nejrůznějších společenských prostorách, ve zdravotnických zařízeních i v domácnostech přinesly potřebu změn a zdokonalení také v oboru klimatizační techniky. Vhodně zvolená, správně nastavená a udržovaná klimatizační zařízení mohou nejen zajistit udržení příjemné teploty v místnostech, ale díky možnosti použití filtru s antibakteriální vrstvou zároveň pomohou vytvořit kvalitní ovzduší bez plísní, choroboplodných zárodků a alergenů. Čistící a dezinfekční efekt lze navíc zvýšit, například využitím přírodních organických látek a rostlinných extraktů. Řada klimatizací je dnes také vybavena ionzátory, které vytvářejí záporné ionty ovlivňující příznivě naše zdraví a celkovou kondici.
Klimatizační jednotky se vyrábějí v několika technicky odlišných provedeních. Na našem trhu patří k vyzkoušeným značkám například Samsung nebo Toshiba, ale v posledních letech např. také Haier. Široké využití mají různé modely splitových (dvoudílných) nebo multisplitových (vícedílných) klimatizací. Splitové klimatizace na rozdíl od jednodílných vyžadují oddělenou montáž vnitřní a vnější jednotky, ale mají četné výhody, včetně velice nízké hlučnosti. S venkovními částmi dvoudílných klimatizačních jednotek jsou ty vnitřní spojeny potrubím pro vedení chladiva.

Mikroprocesorem řízené jednotky umožňují nastavení, spouštění a vypnutí  podle přání na určitou dobu. Režim pro spánek umí zajistit automatickou postupnou změnu teploty v místnosti pro zajištění komfortu při spánku. Moderní řešení difuzéru umožňuje trojrozměrné ovládání směru proudění vzduchu se změnou směru automatickým nebo pevně nastaveným způsobem a nové řešení tvaru lišt navíc umožňuje dokonalejší rozptýlení vzduchu po místnosti. Většina modelů efektivně odvlhčuje vzduch a nesmíme zapomenout na významnou výhodu,  totiž schopnost klimatizační jednotky stát se tepelným čerpadlem, které odpadní teplo přivádí zpět do místnosti. Tento režim lze velmi efektivně využít v jarních a  podzimních  měsících i během mírné zimy, jako byla ta letošní.

Vnitřní části splitových jednotek se vyrábí rovněž v různých provedeních - existují jako nástěnné, podstropní nebo parapetní i jako elegantní kazetové, které lze montovat do stropních podhledů.

Objednat si jmenovanými vlastnostmi a funkcemi vybavená kvalitní, eneregeticky úsporná a designově příjemná klimatizační zařízení ověřených značek můžete i u firmy Frostik. Montáže všech dodávaných zařízení, elektrických rozvodů i napojení do rozvaděče u Frostiku vždy  provádí profesionální tým. Součástí služeb této firmy je také zajištění pravidelného servisu a servisní zásah po nahlášení poruchy. Vvyjít vstříc zde mohou i zákazníkům s požadavky na speciální kompaktní jednotky, které se používají v případech, kdy na budově nesmí být viditelná venkovní jednotka. Jedná se zpravidla o památkově chráněné nebo nepřístupné objekty.


04.03.2014 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444