Moderní bydlení pro čtyřčlennou rodinu

Jak lze podtrhnout jedinečnost bydlení ve fukcionalisticky laděném domě na pozemku s nádherným výhledem do krajiny? Pojďte si s námi prohlédnout stavbu, o jejíž "vnější kabát" a řešení interiéru se postarali Architekti Kyzlink.

Novostavba rodinného domu na okraji obce kousek za Brnem je umístěná na kopci a nabízí překrásný výhled do zdejší krajiny. Jedná se o architektonický koncept ustupujících krychlových hmot rozložených ve svahu. Architekti Kyzlink převzali dům ve fázi hrubé stavby, základní rozdělení vnějších hmot tedy už bylo dané, zbývalo dotvořit vnější vzhled, který by harmonizoval s okolím, dořešit kompletně vnitřní dispozici a zařídit interiér tak, aby vyhovoval příštím obyvatelům.

Bílá, šedá a dřevo

Suterén a celý prostor terasovité pergoly a terasy je dnes obložen velkoformátovým cembonitem, zatímco horní krychle je pouze bíle omítnuta, takže celek působé jemněji. K střízlivé, ale přívětivé vnější podobě domu přispívají i dřevěné prvky, které odlehčují studenou šeď obkladů.

Interiér pro všechny a pro každého

Interiér domu slouží rodině tvořené manželským párem a dvěma dětmi. Architekti Kyzlink hledali takové řešení, které by bylo v souladu s celým charakterem této moderní stavby, vyhovovalo individuálním potřebám každého z členů rodiny, které by ale zároveň vytvořilo dostatečně a pohodlné zázemí pro společný rodinný život.

Otevřeným prostorem celého domu prostupují dvě schodiště. Jedno tmavé, dřevěné, vede od hlavního vchodu v suterénu do společenské části přízemí. Druhé monolitické s bílou stěrkou propojuje společenskou část s částí klidovou v posledním patře.

Obytné prostory v přízemí - kuchyně, jídelna a obývací pokoj s krbem - jsou celé otevřené, oddělena je pouze pracovna a koupelna s WC. Tento prostor má několik dominant: černobílou grafiku s motivem bambusového lesa, atypický betonový krb a vysoký strop. Společným jmenovatelem je efektně probarvené ořechové dřevo, použité jak na stropy, tak na podlahy. Kuchyňský ostrůvek i linka jsou vyrobeny na zakázku z výrazné dýhy exotického dřeva, která kontrastuje s černými a bílými lesklými plochami dalšího nábytku.


Intimní patro má rovněž vysoké stropy, což architektům umožnilo v dětských pokojích, v ložnici i ve druhé pracovně umístit mlynářské schody s dalším patrem. Veškerý nábytek byl navržen a vyroben na míru podle individuálních potřeb uživatelů domu. Ložnici rodičů dominuje čistá jednoduchost, pokojíček mladšího dítěte je laděn veseleji a hravěji do jemné a příjemné zeleně, starší dítě obývá decentní studentský pokoj. Koupelny jsou obloženy velkoformátovým obkladem, část je osvětlena plošným barrisolem. Jde o polyvinylovou fólii, která se dá různě tvarovat a napínat, v tomto případě je vypnuta do obvodových profilů a díky prosvětlení působí v interiéru velice efektně.


18.11.2011 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444