Mobilní dům jako investice

Čím dál víc lidí využívá mobilní domy jako investici. Tato investice se průměrně vrátí za 3,5 roku a můžete díky ní zvýšit své příjmy až o 22584 Kč / měs. při pronájmu jednoho domu. Mobilní dům můžete umístit na zahradu, do kempu nebo na jiná místa, kde zákony klasickou stavbu zakazují, nebo jej klidně vzít na hypotéku. Zároveň je pořizovací cena takového domu při stejné dispozici, až 4 – 8x levnější než klasická nemovitost.

Stačí k tomu vlastní kousek zahrady a chuť podnikat nebo si jen přivydělat. Každopádně se tato investice vyplatí jako málo jiných. Společnost MARVEL Mobilní domy s tím má vlastní zkušenost, o kterou by se s vámi ráda podělila. Připravila pro vás reálnou tabulku, která ukazuje, jak rychle se vám investice do mobilního domu může vrátit. 

 

Za jak dlouho se vám investice vrátí

Je to k nevíře, ale je to fakt. Mobilní dům se vám, pokud jej budete pronajímat, vrátí v průběhu cca 2 - 6,5 let. Pak už jen na vás, zda jej prodáte, budete pokračovat v pronájmu a nebo se do něj sami nastěhujete.
 

 

Kolik vyděláte každý rok z pronájmu

V první řadě je potřeba vědět, zda budu pronajímat dům celý rok, nebo jen sezónně (typicky letní a zimní sezona, plus svátky jako například Velikonoce). Abychom to nekomplikovali, spočítali jsme to jasně dle obsazenosti za rok. Sami si tak můžete vybrat sloupeček, který vám ukáže, kolik by mohly být vaše příjmy.

Pokud si to zprůměrujeme, můžete si měsíčně pronájmem přivydělat 5475 Kč / měs. – 22584 Kč / měs.
 

 

Jak začít s pronájmem

Jako první začne každý řešit vlastní webové stránky, ale ty nejsou v tomto případě nutnou investicí, pokud bereme v potaz, že budete kupovat jen jeden dům. Pokud přece jen chcete vlastní webové stránky, můžete si je udělat sami a zvládne to skutečně každý. Existují systémy, které vám to umožní doslova za „babku“. Zde je několik z nich: www.mioweb.cz, www.webnode.cz nebo www.wix.com.


Další a mnohem podstatnější je mít prezentaci mobilního domu na portálech nabízejících ubytování. Tyto portály řeší reklamu za vás a mají ošetřeno maximum věcí jak z marketingu tak ohledně storno podmínek, ale hlavně vaši nabídku mohou okamžitě „katapultovat“ na přední pozice vyhledávačů. Mezi tyto portály patří www.booking.com, www.agoda.com, www.airbnb.com a mnoho dalších. Být zde znamená téměř jisté objednávky. 

Další krok je starat se o mobilní dům, mít ho krásně zařízen, čistý a „hrát“ si i s jeho okolím, aby byli lidé spokojeni, a pár dalších věcí, se kterými vám poradíme.

MARVEL Mobilní domy: „Poradíme vám zdarma a rádi"

Zeptejte se osoby nejvíce povolané, která se stará o ubytování v mobilních domech u nás ve společnosti MARVEL Mobilní domy. Paní Miluše Dorotíková se o vše kolem pronájmů stará již více než 7 let a má bohaté zkušenosti, o které se s vámi ráda podělí.
14.11.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444