Místo bunkrů rezidence

Projekt Moravské zahrady

Nedávno byla v Omicích u Brna zahájena výstavba projektu nazvaného Moravské zahrady. Nestandardní rezidenční sídla umístěná v krásném přírodním prostředí však neukrojila prostor neporušené krajině. Nové satelitní městečko vyroste na území bývalého vojenského areálu, takže tento projekt je zároveň také projektem rekultivace prostoru, který sloužil v minulosti také jako raketová základna. V podzemí zbyly obrovské betonové garáže, na jejichž místě vzniknou sklepy a několikapatrové garáže.

Architektura domů vychází z moderních trendů a je sjednocena funkcionalistickým stylem. Využívá přitom kombinaci ušlechtilých stavebních materiálů, jako jsou sklo, dřevo, cihly a beton. Precizní provedení, spolu s uplatněním soudobých stavebních a architektonických prvků splňuje vysoké nároky na komfortní bydlení. Použití moderních technologií a konstrukčních řešení zaručuje minimální spotřebu energií. V projektu najdeme objekty s plochými střechami a členitým půdorysem, rovněž střídání plných a prosklených stěn či některé částečně ozeleněné střechy. Využívány jsou také terasy a spojení vnitřního prostoru s obytnými zahradami.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Rezidence Moravské zahrady budou stát u chráněné krajinné oblasti Bobrava nedaleko Brna, v katastrálním území obce Omice. Nezanedbatelnou výhodou je celkový vzhled lokality, pozemky s nádherným výhledem a její okolní zalesněná krajina. V okolí vede několik cyklistických stezek, nedaleko je jízdárna koní a několik sportovních hřišť. Rezidence Moravské zahrady lze dosáhnout z centra Brna již za osm minut autem. Jsou rovněž dosažitelné vlakovým i autobusovým spojením do obce Omice. Na  jaře 2006 je navíc plánováno i napojení Omic na brněnskou městskou hromadnou dopravu.

07.07.2005 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444