Milionové stereo na BVV

Nejnovější trendy „bydlení s digitálními technologiemi“ a soulad špičkové spotřební elektroniky a high-edových technologií v interiéru moderní domácnosti jsou námětem společného tématického projektu jarního veletrhu bydlení MOBITEX a podzimních veletrhů informačních technologií a spotřební elektroniky INVEX – DIGITEX.

Elektronika je dnes nedílnou součástí interiéru, a tak musí moderní interiér s elektronikou počítat. Nejde přitom jen o to, aby přístroje stály na designovém stolečku, nebo aby nebyly vidět kabely. Možnosti designérů a architektů dnes leží mnohem dále. Mimo jiné můžete uvažovat třeba o vestavěných reproduktorech nebo o použití multiroom systému.

Místem, kde si elektroniku užijete, už dávno není jen obývací pokoj či místnost vyhrazená pro domácí kino. Výrobci dnes nabízejí řešení určená speciálně pro ložnice, kuchyně nebo dokonce koupelny. Přenosem zvuku a obrazu vše pouze začíná, stejným ovladačem můžete například nastavit teplotu, stáhnout žaluzie nebo roztopit saunu,“ říká Pavel Nygrýn, zástupce šéfredaktora časopisu Home Cinema.

Projekt, jehož cílem není jen klasická prezentace interiérů se zabudovanou špičkovou technikou, nýbrž také prezentace nových trendů „bydlení s elektronikou“ od řešení sestav hardware až po multimediální obsah, budou moci spatřit návštěvníci nejprve jarního veletrhu MOBITEX (vyhrazena bude část pavilonu A2) a poté na podzimních veletrzích informačních technologií Invex - Digitex.
Na MOBITEXu tak budou moci návštěvníci vychutnat například sofistikovaný zvuk reprosoustav anglické značky Bowers & Wilkins (nástupce legendární řady Nautilus), dále kvality českého výrobce Acoustique Quality. Značka NuVo ukáže systém multiroom - ozvučení celého domu z jednoho místa, kdy lze elegantními panely ovládat vždy příslušnou místnost. K vidění budou Audio systémy Denon, Rotel, plazmové monitory NEC a LCD televize Sharp. Společnost Intel zde představí technologii VIIV a spolu s Microsoftem nejnovější vize a trendy uplatnění digitálních technologií v moderní domácnosti.

Pro přehlednost bude na MOBITEXu část pavilónu A2 věnovaná projektu rozdělena do tématických celků: „opravdové domácí kino“, „zacíleno na audio“ a jednotlivých interiérových ostrůvků – obývací pokoje a technologie, technologie v ložnici, studentský pokoj a technologie atd.

Ve čtrnácti zařízených pokojích si návštěvníci prohlédnou například luxusní stereo soustavu v ceně milionu korun nebo naopak méně náročnou výbavu běžné domácnosti. Technické vybavení a odbornou garanci projektu zajišťuje Studio Jasyko; vybavení interiérů dodají přední výrobci nábytku a bytových doplňků jako například Böhm, Carelli Sdružení M. Žemlička, KTC International, Nábytek KLER, RESA a mnohé další.
Mezinárodní veletrh bydlení MOBITEX proběhne na brněnském výstavišti od 22. do 26. března 2006 (1. den je určen odborníkům). Očekává se účast více než 60 tisíc návštěvníků z 20 zemí.
21.03.2006 | Tisková zpráva - BVV
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444