„Můj oblíbený salát plný bílkovin – je hotový během chvilky a jeho příprava je vlastně bez práce. Vydrží dlouho v krabičce, a tak se skvěle hodí na svačinu či oběd do školy nebo do práce. Nejlépe se k němu hodí nachos, křupavé kukuřičné tortillové chipsy."
Mexický salát
Co budeš potřebovat?
- ½ červené cibule
- 1 konzerva červených fazolí
- 100 g kukuřice z konzervy
- 1 avokádo (ne příliš zralé)
- 2 velká rajčata
- hrst čerstvého koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ limetky
- sůl a pepř
- Cibuli oloupej a nakrájej na drobno. Z fazolí a z kukuřice slij nálev a propláchni studenou vodou. Avokádo podélně rozkroj, vyndej pecku, lžící vyjmi dužninu ze slupky a nakrájej na kostičky. Rajčata omyj a také nakrájej na kostičky.
- Všechnu zeleninu dej do misky, promíchej a přidej omytý a na drobno nasekaný koriandr.
- Zakápni olivovým olejem a limetkovou šťávou, osol, opetři podle chuti a podávej s křupavými nachos.
Tip autorky: Pokud ti salát zbyde do druhého dne, ohřej měkké pšeničné tortilly a touto směsí je naplň. Můžeš přidat i nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu, pro veganskou verzi pak rostlinný sýr a smetanu.
Julie Kučerovská
Julie Kučerovská si ve třinácti letech založila blog o vaření, v patnácti napsala a v šestnácti vydala první kuchařku pro své vrstevníky. Kuchařka pro teenagery se brzy stala bestsellerem. Ve svých sedmnácti se proto Julie vydala do Macaa, aby převzala cenu za nejlepší kuchařku na světě v kategorii Rodina v rámci Gourmand World Book Awards. Julie dnes studuje fotografii na vysoké škole a dále tvoří a fotí recepty pro své vrstevníky, které sdílí na svém instagramovém účtu: https://www.instagram.com/lahudkablog/.
Soutěž o titul Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské
Chcete vařit zdravě, rychle a především výživně? Zapojte se do velké letní soutěže MOJE LÉTO 2025, ve které můžete získat Kuchařku Julie Kučerovské a spoustu dalších cen.
Recept pochází z knihy Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské.
Vydalo nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz: