Matrace z přírodních pěn - zlepšují spánek, šetří přírodu

Fotografie: Materasso

Fotografie: Materasso

Stále častěji se při výběru matrace setkáváme s pojmy přírodní pěna nebo také BIO pěna. O jaký materiál se vlastně jedná a v čem spočívají jeho výhody?

Při výrobě běžné studené pěny tvořící základ matrací, jejichž výhodou je dobrá přizpůsobivost tělu a prodyšnost, se využívají ropné deriváty. Tyto vlastnosti jsou u matrací z přírodních pěn jedinečným způsobem zdokonaleny, přívlastek přírodní nebo BIO znamená, že ropa byla nahrazena vysokým podílem přírodních složek (používá se např. ricinový olej, sójový nebo slunečnicový olej) a že mají zpravidla vyšší obsah různých bioaktivních aditiv, které kvalitu matrace, její příznivý dopad na naše zdraví a také její životnost dále zvyšují. Ve prospěch těchto výrobků mluví navíc fakt, že na rozdíl od studených pěn z neobnovitelné nerostné suroviny jsou vyrobeny ze surovin obnovitelných, jsou tudíž ekologičtější.

Pokud se pro matrace s přírodních pěn rozhodnote, nezapomeňte se u prodejce zajímat o certifikát, aby se jednalo skutečně o výrobky s podílem přírodních složek. Samotný přívlastek BIO totiž nemusí nutně znamenat že pěna skutečně podíl přírodních materiálů obsahuje.  Mohlo by se jednat o zelenou PUR pěnu, kterou výrobce nebo prodejce prostě nazval BIO pěnou.

Přírodní matrace Materasso


Pěny Biogreen a Viscogreen, které pro své certifikované výrobky používá firma Materasso pocházejí od největšího výrobce přírodních pěn v Itálii, firmy Vefer s.p.a. a obsahují přírodní složky ve formě ricinového oleje značky Lupranol Balance od BASF. Vlastnosti matrací této firmy navíc zlepšují promyšlená řešení jejich skladby a konstrukce a použití některých dalších materiálů..

Viscogreen lux

Matrace se zvýšenou nosností do 170 kg je vyrobena z vysoce kvalitní pěny Biogreen, v níž jsou použity obnovitelné přírodní zdroje ve formě ricinového oleje. Viscogreen lux má dvě strany s různou tuhostí. Na té měkčí je komfortní přírodní viskoelastická (líná) pěna pro ideální kopírování těla uživatele. Matrace je opatřena velmi kvalitním snímatelným potahem EUCALYSS s výtažky přírodního oleje, které odpuzují dotěrný hmyz. Pro ještě vyšší umocnění komfortu je potah z jedné strany prošitý s viskoelastickou pěnou LAZY- FOAM na druhé straně PES vláknem, v boku je všita 3D textilie.

Viscogreen

Díky použití viskoelastické, tvarově profilované pěny Viscogreen dokáže tato matrace  ideálně kopírovat problémové části těla jako jsou ramenní a kyčelní klouby, takže tyto netrpí přílišným protitlakem matrace. Matrace se vyrábí ve dvou variantách tvrdosti, a to s použitím pěny Biogreen ve dvou různých objemových hustotách ve střední části jádra matrace. Sedm zón rozložení hmotnosti zajišťuje  FYZIOSYSTÉM 7. Odnímatelný potah Eucalyss je bez proševu.
 
Biogreen comfort

Biogreen Comfort je jednodušší matrace z řady „přírodních“ matrací, která však při správném uložení na lamelový rošt s předpjatými lamelami zajistí velmi kvalitní spánek. Jádro matrace je z komfortní profilované pěny Biogreen. Tvarováním je dosaženo 7-zónového rozložení hmotnosti uživatele. Odnímatelný potah obsahuje výtažky z  ALOE VERA s blahodárnými účinky na pleť a posílení imunitního systému.

Biogreen

Základem standardní matrace vyšší střední třídy je materiál Biogreen (pěna na přírodním základě s použitím ricinového oleje). Matrace má speciálně profilované jádro s antidekubitním průřezem, což zajišťuje jak dokonalé kopírování těla, tak odvod vlhkosti. Biogreen se vyrábí ve dvou variantách tuhosti, s poměrně výrazným rozdílem mezi jednotlivými variantami. Snímatelný exkluzivní potah Lyocell obsahuje vlákno z dřevní celulózy, disponuje vynikajícím odvodem vlhkosti. Poskytuje tak uživateli vysoký komfort a pomáhá udržet v matraci suché klima. Také tato matrace je vybavena FYZIOSYST0MEM - 7.

Clima control

Jak už název napovídá, matrace disponuje zcela nadstandardní vzdušností jádra. Toho je dosaženo sofistikovaným prořezem použité pěny Biogreen do systému odvětrávacích kanálků. K umocnění „klima efektu“ jsou v matraci ještě vrstvy pěny Calipore s abnormálně otevřenou buněčnou strukturou. Matrace je vhodná pro všechny, kdo trpí alergiemi, protože v ní nevzniká prostředí vhodné pro život bakterií a roztočů. Clima control ocení rovněž zákazníci, kteří mají problém s nadměrným pocením.

Biogreeen Maxi

Milovníkům „tvrdého“ spaní je určena tato speciální matrace Biogreen Maxi. Pěna Biogreen  je ve střední části jádra proložena vrstvou kokosového vlákna, které matraci nejen provzdušní, ale rovněž vyztuží. V kategorii matrací s přírodní pěnou se jedná o jednoznačně nejtužší model. Matrace je dimenzována na vysokou nosnost do 170kg při záruce 7 let. Můžete si být jisti, ža tato matrace opravdu něco vydrží…
24.06.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444