Matrace vhodné pro alergiky a astmatiky

V matracích, peřinách a dalším ložním textilu se hromadí roztoči a bakterie. To pro člověka trpícího alergiemi nebo astmatem představuje velký problém. Jak přizpůsobit ložnici tak, aby mu vyhovovala?

Abychom připravili prostředí pro alergika nebo astmatika, je dobré se zaměřit na odstranění veškerých závěsů, záclon, koberců a spoustu času věnovat důkladnému úklidu. Závěs můžete v každém případě vyměnit za žaluzie, koberec za snadno udržovatelnou podlahovou krytinu. Lze však nahradit postel a matraci - to největší útočiště roztočů?

Matrace s pěnou
Roztočům se v žádné matraci definitivně nezbavíme, můžeme však vynaložit úsilí na jejich minimalizaci. Matrace by v každém případě měla být skutečně prodyšná a snáze větratelná. Pokud vybírate materiál výplně, nejmenší riziko výskytu bakterií bude obsahovat matrace pěnová. Vhodnou volbou může například být matrace, jejíž jádro tvoří antibakteriální pěna Ultrafresh. Tato výplň neposkytuje výživnou půdu žádným plísním, roztočům a dalším nežádoucím mikroorganismům. Pokud hledáte spolehlivou matraci pro alergika nebo astmatika, vyzkoušejte matraci Antibacterial wave, která kombinuje antibakteriální pěny Ultrafresh a Sanitized.

Antibacterial wave                                         Antibacterial nightfly                                              Antibacterial antidekubit
Potah se speciální úpravou
Velice praktickým doplňkem jsou snímatelné povrchy, které matraci kryjí. Tyto potahy můžete snadno vyprat, vyvětrat a nechat uschnout. Takový způsob ochrany je pro alergiky a astmatiky opravdu důležitý. Snímatelný potah Greentex je vyroben z přírodní látky a opatřen přátelskými probiotiky, které se aktivují ve chvíli, kdy začnete matraci skutečně používat - tzn. když se do potahu dostanou zbytky kůže, vlasů… 
 
Jak působí probiotika v potahu Greentex

  • zbavují látku alergenů
  • pohlcují vlhkost, a tak zabraňují vzniku plísní
  • spotřebovávají zbytky kůže, tím efektivně eliminují výskyt roztočů a dalších organismů
  • odstraňují případný nežádoucí zápach
Společnost Materasso se na vývoji matrací pro alergiky a astmatiky cíleně soustřeďuje. Důkladnou pozornost věnuje i distribuci antialergických povrchů a potahů matrací. Většina z nich je odnímatelná a vhodná k praní při 60°C, při teplotě, která zničí nežádoucí mikroorganismy.

Více informací na materasso.cz.
19.12.2013 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444