Recept: Cheesecake s malinovým rozvarem
- 8 porcí
- náročnost – snadné
- doba přípravy – 30 min + 12 hodin tuhnutí v lednici
- průměr formy 19 cm
| Ingredience na korpus: 200 g máslových sušenek 80 g másla Tvarohová náplň: 500 g tučného tvarohu 200 g Lučiny kůra z ½ limetky 100 g moučkového cukru 50 g želatinového ztužovače na nepečené dorty 100 ml vody Malinový rozvar: 200 g mražených malin cukr (podle chuti) Na ozdobu: čerstvé maliny |
Příprava Máslové sušenky vložte do mixéru a rozmixujte. K rozmixovaným sušenkám přidejte rozpuštěné máslo. Máslo zapracujte do sušenek a vytvořte kompaktní těsto, které poté dejte do pečicí formy se dnem vyloženým pečicím papírem. Formu se sušenkami nechte asi 30 minut v lednici ztuhnout. Mezitím, co korpus tuhne, si připravte tvarohovou náplň. Tvaroh smíchejte s Lučinou, moučkovým cukrem a přidejte kůru z limetky. Vše promíchejte a do směsi přidejte připravený ztužovač s vodou a znovu promíchejte. Směs nechte chvíli odležet a mezitím si připravte malinový rozvar. |
Mražené maliny dejte do rendlíku a za nízké teploty je rozpusťte. Jakmile jsou maliny rozpuštěné, přidejte cukr a zvyšte teplotu. Nechte maliny lehce provařit, dokud se cukr nerozpustí. Rozvařené maliny rozmixujte v mixéru stejně jako sušenky. Pokud nechcete mít v rozvaru pecky z malin, přepasírujte je. Poté, co je připravený malinový rozvar, nalijte kapky dokola dortu a párátkem kapky projeďte, vznikne vám tvar srdce. Takto ozdobený dort dejte do lednice minimálně na čtyři hodiny zatuhnout. Před servírováním dort ozdobte čerstvými malinami a můžete jej přelít zbytkem rozvaru.
TIP: Usnadněte si práci s kvalitním stolním mixérem Sage SBL920, který si hravě poradí nejen s mixováním máslových sušenek, ale i s dokonale jemným malinovým rozvarem.
Autor receptu: www.sagecz.cz.