Malby a nátěry

Nářadí a pomůcky pro práci v interiéru

Úprava interiéru začíná představou konečného výsledku. Přemýšlíme. čemu bude prostor sloužit, jak bude vybaven a barevně řešen. K této představě přistupuje fakt, v jakém stavu se nyní objekt nachází a jaké práce bude třeba vykonat. To samozřejmě co nejrychleji a nejúsporněji. K povrchové úpravě stěn a stropů kromě barev volíme i pracovní postup, podle kterého vybereme vhodné nářadí a pomůcky.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Staré nátěry, většinou již nesoudržné. je třeba odstranit oškrábáním a omytím. Barvu nanášíme malířskou štětkou, detaily natíráme štětcem s podobnou štětinou. Při natírání malířským válcem pracujeme zpravidla rychleji i bez zvláštních nároků na zručnost. Pro nátěr malých nebo špatně přístupných ploch volíme malý váleček se stejným plyšem, jako má válec na velké plochy. Tak zachováme stejnou strukturu nátěru v celkové ploše objektu.


Pro usnadnění a zrychlení práce je na trhu opět novinka - plnicí válec COLOR EXPERT. Jednoduchý "přístroj" umožňuje nasátí barvy z vědra do rukojeti válce. Stlačováním rukojeti je pak barvou plněn přímováleček na stěně.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Střední a větší objekty svěřené do práce profesionálům vyždují nasazení strojů. Tak je dosažena nejen efektivita práce, také se pracuje s ohledem na ochranu životního prostředí. Místo ručního odstraňování starých nátěrů nastupuje malíř se strojem STORCH-KRAKE a dokonale očistí stěny i strop. Na opravení chyb v podkladu a vyhlazení stěn pak použije speciální široké špachtle.
Nátěr interiéru je velmi rychle proveden nástřikem stroji STORCH-Airless. Detaily nebo prostory, u nichž chceme vytvořit nezaměnitelnou atmosféru, upravujeme dále nářadím a šablonami COLOR CRATIVE pro dekorativní malování.
Protože domácí mistr i malíř profesionál před započetím prací vše potřebné dobře zakryl systémem fólií a lepicích pásek, je vlastní úklid již hračkou. Kdo šetří peníze i čas, používí zakrývací systém COVER QUiCK - lepicí páska a fólie v jednom.
Správná volba nářadí k použitým materiálům je samozřejmostí specializovaných prodejen s barvami a dalšími renovačními produkty. V těchto prodejnách se zásobováním COLOR EXPERT dostane odbornou radu jak kutil, tak profesionál. I to je zárukou správného výsledku prvotních představ o podobě interiéru.
13.01.2005

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444