MOBITEX 2003 : dny kultury bydlení

Minulo pět rušných dnů, ve kterých byly pavilony brněnského výstaviště dějištěm mezinárodního veletrhu MOBITEX. Výstavní plochy se vylidnily a pro pořadatele se období 19.-23.března 2003 stává příležitostí k ohlédnutí. Jak deklarovali před zahájením veletrhu, jejich ctižádostí bylo pozvednout tuto prezentaci nábytku, bytového textilu a interiérových doplňků na kvalitativně vyšší úroveň.

Letošním ročníkem byl k tomuto cíli bezpochyby učiněn zásadní krok. Nejen tím, že nábytkáři obsadili se svými produkty oproti loňskému ročníku o 50 procent větší plochu nebo že se tu představilo víc než 40 zahraničních firem, tedy téměř dvakrát víc než loni.
Zajímavější a přitažlivější pro odbornou i širší veřejnost byl letošní MOBITEX především díky kultivované dramaturgii, která ovlivnila celou jeho atmosféru. I když samozřejmě obsah expozic byl různý, pořadatelům se podařilo vtisknout zřetelný charakter každému z pavilonů, které MOBITEX hostily. Významné je skloubení expozic komerčních s výstavou špičkového designu nazvanou příhodně Inspirace, a fakt, že tato výstava dala prostor i mladým, zatím neznámým tvůrcům. První signály od zúčastněných vystavovatelských společností potvrzují jasně předpoklad, že úroveň prezentace výrobků souvisí s komerčním úspěchem, i skutečnost, že mezinárodní veletrh MOBITEX letošním ročníkem značně posílil svou prestiž.
26.03.2003 | Svatava Morávková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444