Lze domovní telefon zapojit do inteligentní elektroinstalace?

Inteligentní elektroinstalace umožňuje ve svém principu připojení prakticky všech elektrických spotřebičů do funkčního systému. Ideální je pořídit si takový systém inteligentní elektroinstalace, který v sobě již buď obsahuje řešení domovních audio i videotelefonů nebo umožňuje rozšiřitelnost o tuto funkci kdykoliv do budoucna. Přijďte se přesvědčit na ForArch 17.-21.9, hala 4A17.

Volba vhodného systému inteligentní elektroinstalace při plánování novostavby nebo rekonstrukce je klíčová. Za ideální lze považovat takový systém, který se vám přizpůsobí od první chvíle. Vaším finančním možnostem i požadavkům. A pokud hrají finance na počátku hlavní roli, lze vše naplánovat funkčně tak, že v první fázi využijete pouze funkčnost, kterou preferujete. Záleží jen na vás, zda upřednostňujete úsporu energie, maximální komfort či kladete důraz na bezpečnost. 


Pod oblast chytré elektroinstalace spadá samozřejmě ovládání:

osvětlení žaluzií/rolet
topení/klimatizace/rekuperace
domovních telefonů
...a dalších prvků domovní automatizace
To vše můžete s inteligentní elektroinstalací získat hned nebo později, A to i postupně. Takto přizpůsobivým a modulárním systémem je například ABB-free@home®. Jak už název vypovídá, mezi hlavní přednosti patří svoboda a možnosti volby. Tato inteligentní elektroinstalace je kompatibilní s domovními audio a video telefony ABB-Welcome Midi.



A právě v tomto systému můžete mít inteligentní elektroinstalaci i domovní telefon v jednom jediném ovládacím prvku v podobě multifunkčního 7“ dotykového panelu (ze sortimentu ABB-free@home®). Buď bude videotelefonem hned od začátku, nebo jako rozšiřitelná funkce, kterou si necháte zprovoznit později.  Tento dotykový panel se v inteligentní elektroinstalaci může stát nejen plnohodnotným videotelefonem, nabízí mnohem více funkcí. Jediným dotykem je možné zapínat a vypínat osvětlení, ovládat žaluzie, rolety, regulovat teplotu, simulovat vaši přítomnost, když nejste doma a mnoho dalších funkcí. Místnost po místnosti nebo i centrálně. 
 
Možností řešení dveřní komunikace máte tedy hned dvě. ABB-Welcome Midi jako domovní videotelefon nebo ABB-free@home®, jehož součástí bude videotelefon hned nebo později, jako rozšiřitelná funkce. V plné funkčnosti se stane i váš chytrý telefon či tablet videotelefonem. Inteligentní elektroinstalaci ABB-free@home si nyní můžete vybrat hned v 9 designových řadách vypínačů a zásuvek. Mezi poslední designovou řadu, jež obohatila inteligentní elektroinstalaci, patří Levit®, který právě v letošním roce slaví 5 let na českém trhu a 5 milionů prodaných kusů.

Ing. Petr Mašek
Produktový specialista ABB s.r.o.
 

 
11.09.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444