Lodžii nebo balkon můžete naplno využívat i na podzim

Jestliže máte byt s balkonem nebo lodžií, můžete si z nich udělat další obytnou místnost. Abyste mohli balkón plně využívat i na podzim, musíte si ho nechat zasklít. Je to investice v řádech tisíců, cca 20 až 40 tisíc korun. Taková investice se ale vyplatí. Kromě toho, že získáte další pokoj, zvýší se i tržní cena vašeho bytu. Když si zasklený balkón zvelebíte vhodně zvoleným nábytkem, rostlinami či minizahrádkou, vytápěním a elegantním osvětlením, stane se z balkonu lákavý odpočinkový prostor.

Výhody a cena zasklení balkónu

Hlavní výhodou je fakt, že získáte další obyvatelný pokoj. Mezi další výhody patří zlepšení zvukově izolačních i tepelně izolačních vlastností bytu, ochrana před prašností zvenku nebo i odrazení potencionálních zlodějů.

Obecně platí, že cena zasklení záleží na mnoha faktorech, na velikosti balkonu, na způsobu zasklení (rámové či bezrámové), na současném stavu balkonu a zábradlí, na kotvení, a samozřejmě na konkrétní firmě, kterou si vyberete. 

Zasklení malého balkonu stojí cca 20 tisíc, středního 30 tisíc a velkého 40 tisíc. Bezrámové zasklení je o něco dražší, ovšem výhled do okolí není rušen konstrukčními rámy. Jednotlivé díly mohou být ukotveny napevno nebo jezdit po kolejnicích, můžete je tak posouvat ke straně dle potřeby.
 
TIP: Víte, jaké jsou rozměry vašeho balkonu nebo lodžie a zajímá vás, na kolik by vás to přišlo? Podívejte se na konkrétnější ceny zasklení balkonu a lodžie na různých příkladech.

Jak si zvelebit zasklený balkon

Když si balkon dobře vybavíte, můžete tam odpočívat, číst si, popíjet kávu, užívat si výhledy po okolí, nebo prostě jen relaxovat. Někdo si ze zaskleného balkonu udělá dokonce pracovnu, ale nejčastěji tam je posezení a relaxační koutek.



K tomu je potřeba pohodlná pohovka (ideálně rohová), stolek, závěsné police a příjemná zeleň. Hodí se příjemné deky, nápadité osvětlení, a také přídavné vytápění (ideální jsou sálavá topidla). Někdo dává navíc přednost zahradničení a vytvoří si na balkóně vertikální minizahrádku.

TIP: Podívejte se na různé způsoby, jak vytopit zasklený balkon. Ať si na něm můžete užívat chvilky pohody i v chladných podzimních dnech!

Když máte zasklený balkon nebo lodžii, můžete si z pohodlné pohovky užívat západy či východy slunce (podle toho, kam je balkon orientován), můžete mít i v bytovém domě pocit, že jste ve spojení s přírodou. 
18.11.2020 | PR
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444