Léto ve vile Tugendhat

Návštěvníci vily Tugendhat v Brně budou mít v létě možnost poznat tuto památku UNESCO prostřednictvím nových prohlídkových okruhů. Pravidelnou nabídku doplní večerní prohlídky interiérů nebo nově vytvořená trasa po terasách vily.

Zájem o prohlídky vily Tugendhat je obrovský a dostupná kapacita prohlídek bývá vyprodána i na několik měsíců předem; od jejího znovuotevření pro veřejnost v únoru 2012 tudy prošlo na 400 000 návštěvníků. Kromě svého jedinečného technického i architektonického řešení je vila Tugendhat zcela unikátní rovněž vysokým podílem původních prvků a materiálů. Právě vysoká míra autenticity je jedním z hlavních důvodů, proč je vila Tugendhat od roku 2001 zapsána na Seznamu světového dědictví UNESCO.
 

„Z této skutečnosti vyplývá povinnost vilu chránit pro další generace a prohlídky interiérů mají tudíž
stanoveny kapacitní limity. Na druhou stranu nás ale s kolegy, kteří ve vile pracují, dlouhodobě trápí,
že řadě hostů nemůžeme vyhovět tak, jak bychom si přáli. Proto jsme hledali cesty, jak skloubit limity stávajícího čilého provozu objektu s poptávkou našich návštěvníků“, uvedl ředitel Muzea města Brna, Zbyněk Šolc.

Od 11. května 2022 tak najdou zájemci v online nabídce na www.tugendhat.eu tzv. Večerní prohlídky, v jejichž rámci bude možné absolvovat hodinovou návštěvu interiéru v unikátní atmosféře pátečního večera. Prohlídky jsou naplánovány od května do září, vždy se začátkem ve 20.30 a jsou omezeny na 16 osob.
 
 
Naprostou novinkou je okruh Vila zvenku naplánovaný na víkendové termíny od června do září. Návštěvníci se na tomto 40minutovém okruhu vedoucím především po terasách vily podívají i do částí domu, které nejsou běžnou součástí již zavedených prohlídek. „Díky Miesově geniálnímu propojení interiérů a exteriérů pomocí velkoformátových oken hlavního obytného prostoru  můžeme klientům ukázat a vysvětlit veškeré zásadní koncepty domu i bez nutnosti přímého vstupu do interiérů a návštěvník tedy uvidí totéž co na běžné prohlídce.“ doplňuje Zbyněk Šolc.

Vstupné na Večerní prohlídky vily je stejné jako na Základní prohlídkový okruh, včetně veškerých slev, plné vstupné tedy stojí 350 Kč/osoba. Vila zvenku má plné vstupné stanoveno na 150 Kč/osoba, rodinné na 350 Kč a snížené na 100 Kč/osoba. Více informací o okruzích se dozvíte na:
https://www.tugendhat.eu/nove-prohlidkove-okruhy-ve-vile-tugendhat/
Fotografie: BYDLENI.CZ
20.05.2022 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444