Léto v podkroví? Zkušení ví, jak na to

Léto nekončí a předpověď stále oznamuje výstrahy před vysokými teplotami. Abyste si i zbytek prázdnin užili v podkroví v příjemné atmosféře, stačí se chytře inspirovat u léty ověřených řešení, které využívají všechny jižní národy. Pokud si pospíšíte, získáte i výhodnější cenu.

Pokud si chcete užívat v podkroví pohodlí a příjemnou teplotu i v průběhu horkého léta, je zbytečné hned přemýšlet o klimatizaci. Raději se inspirujte v léty ověřeném řešení a vyberte si stínicí doplňky. Během parného dne účinně brání slunečním paprskům pronikat do interiéru a přehřívat jej, v noci naopak nabídnout více soukromí a méně rušivého světla z ulice, které by mohlo omezit spánek a snižovat jeho kvalitu. Pro boj s teplem volte vždy stínicí doplňky umístěné před okenní tabulkou, jako jsou markýzy a venkovní rolety. Naopak pro úplné nebo jen částečné zatemnění interiéru můžete využít vnitřní stínicí doplňky jako jsou žaluzie a rolety.

Markýza je stále nejdostupnější řešení proti přehřívání 

Venkovní markýza představuje zejména v manuálním provedení velmi jednoduché, ale účinné řešení proti přehříváním podkrovního interiéru. Markýzy VELUX dokáží redukovat příjem tepla v místnosti až o 72 % a snížit tím vnitřní teplotu až o 6 °C. Zároveň však stále propouštějí dostatek světla do interiéru a zachovávají tolik žádaný výhled z okna. Venkovní markýzy je snadné kombinovat s dalšími stínicími doplňky jako jsou rolety a žaluzie. 

TIP: Ještě stále můžete získat vybrané stínicí doplňky VELUX se slevou až 15 %, pokud si zahrajete pexeso na stránkách www.velux.cz/leto. Akce končí 20. srpna 2017.  

Římské rolety dodají interiéru šmrnc a příjemnou atmosféru

Zářivé a živé barvy přicházejícího léta jsou ideálním podnětem na oživení interiéru, například pomocí barevné kolekce VELUX od dánských designérů Scholten & Baijings. Inspirací jim byla přirozená proměna světla v průběhu celého dne. Každý vzor rolety proto nabízí jedinečný styl s nádechem neonu, a všechny látky jsou střiženy individuálně. Žádné dvě rolety nejsou stejné. Navíc se každý vzor projevuje odlišně v závislosti na dopadu světla. Vzory se při vystavení slunečním paprskům promítají na zdi, což mění design v přírodní umění.

Římské rolety lze také velmi snadno kdykoliv vyměnit, což dává milovníkům interiérového designu možnost volit ze široké palety barev a motivů, a zároveň usnadňuje mytí oken.
 

Venkovní roleta pomůže i s bezpečností

Jednu z nejúčinnějších ochran vašeho podkroví představuje venkovní roleta VELUX. V období léta, kdy se teploty šplhají vysoko, dokáže zachytit až 95 % tepla ze slunečních paprsků. Tím sníží teplotu v místnosti až o 7 °C, aniž byste museli používat jiné prostředky proti přehřívání. V zimním období zase dokáže zabránit úniku tepla skrze okno a snížit tak tepelné ztráty až o 17 %. Nezanedbatelnou funkci nabízí i na poli bezpečnosti. Při plném stažení funguje jako další překážka proti nezvaným návštěvníkům.

Venkovní roleta je užitečná i v dalších situacích. Během intenzivní bouřky, silného deště nebo v případě velkých krup tlumí hluk a chrání střešní okno před poškozením. Navíc zvládne zcela zatemnit místnost a vy tak můžete nerušeně spát. Venkovní roleta VELUX je kromě manuálního ovládání dostupná i v dálkově ovládané variantě VELUX INTEGRA® na solární či elektrický pohon. Můžete si teda dopředu doma nastavit třeba automatické větrání anebo intenzitu světla. 
 

Venkovní markýza VELUX 

Venkovní markýza nabízí jednoduchý a velmi účinný způsob, jak zabránit vstupu přímých slunečních paprsků do podkrovních místností. Reguluje množství prostupujícího slunečního tepla a světla do interiéru a vytváří tak v letních měsících v podkroví příjemné klima.
  • Cena od 1790 Kč vč. DPH (78x118 cm)
 

Římské rolety z Barevné kolekce Scholten & Baijings 

Mezinárodně uznávaní designéři se sídlem v Amsterdamu vytvořili sérii úžasných designů inspirovaných slunečním svitem od soumraku do úsvitu. Polohovatelné římské rolety VELUX z Barevné kolekce Scholten & Baijings ze ztemňující látky promění vaše okno v jedinečné umělecké dílo.
  • Nejběžnější rozměr MK06 (78x118 cm) za 3.890,- Kč včetně DPH.

 

Venkovní roleta

Venkovní roleta VELUX zlepšuje tepelně-izolační vlastnosti střešního okna v zimním i v letním období. Umožní zcela zatemnit místnost, chrání střešní okno před poškozením, tlumí venkovní hluk, a navíc poskytuje obyvatelům podkroví dokonalé soukromí.
  • Nejběžnější rozměr 78x118 cm na manuální ovládání již za 7.690,- Kč včetně DPH nebo na automatické dálkové ovládání na elektrický či solární pohon (od 10.790,- Kč včetně DPH). 
11.08.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444