Letní prodloužená v Příběhu Pražského hradu

Zájemci o návštěvu nové stálé expozice Příběh Pražského hradu ve Starém královském paláci mohou v srpnu využít prodloužené otvírací doby.

Otvírací doba bude prodloužena každý srpnový čtvrtek o dvě hodiny. Návštěvníci tak mohou na Pražský hrad zavítat i v podvečerních hodinách a na výstavě setrvat až do 19.00 hodin, v ostatních dnech standardně do 17.00 hodin. "Navazujeme tím na tradici prodloužených čtvrtků, které se setkaly s pozitivním ohlasem návštěvníků již při výstavě Deset století architektury. Očekáváme, že této nabídky využijí především Pražané, kteří zůstávají přes léto v hlavním městě a hledají kulturní vyžití po skončení své pracovní doby," popisuje letní novinku Jitka Štollová ze Správy Pražského hradu.


Vedle domácích návštěvníků přijde prodloužená prohlídka jistě vhod také zahraničním turistům, kteří jsou na podobné služby zvyklí například z jižní Evropy, kde řada lidí kolem 17. hodiny teprve končí polední siestu a zahajuje odpolední část dne.


Kromě řady unikátních exponátů ocení návštěvníci v parných letních dnech také velmi příjemné klima nádherných interiérů Starého královského paláce. Díky obrovské tepelné akumulaci a setrvačnosti stavby z masivních kamenných a cihlových stěn je v objektu po celý rok velmi stabilní teplota, která nekolísá ani v největších letních vedrech. Příjemných 20oC návštěvníky osvěží a nechá naplno vychutnat Příběh místa, kde se utvářely dějiny české státnosti.

Příběh Pražského hradu
Rozsáhlá expozice Příběh Pražského hradu ve Starém královském paláci nabízí zajímavý pohled na tisíciletou historii Pražského hradu. Návštěvníkům nepředkládá pouze architektonické proměny nebo historický a kulturní vývoj Hradu, ale také řadu odboček - příběhů o každodenním životě místa. Vedle shlédnutí některých skutečně jedinečných historických exponátů tak mohou návštěvníci projít také příběhem českých patronů, stolování, pohřbívání, církve, katastrof, rezidence nebo vzdělanosti. Významnou součástí celé expozice, která se bude průběžně dále rozšiřovat a obměňovat, je také atraktivní dětský program. Díky němu výstava zaujme nejen dospělé návštěvníky, ale také jejich ratolesti.

 

Ceny vstupného:
Dospělí - základní vstupné      140 Kč
Studenti od 15 let, senioři od 65 let, ZTP, ZTTP, vojáci  80 Kč
Děti od 6 do 15 let      50 Kč
Žáci základních škol      20 Kč / 1 dítě
Rodinné (2 dospělí a 1-5 dětí)     260 Kč
Skupiny s více jak 10 osobami     120 Kč / 1 osoba
Děti do 6 let, pedagogický doprovod     zdarma
Standardně otevřeno denně od 9 do 17 hodin včetně pondělí. Délka prohlídky cca 1,5 hod., délka filmu 40 min.

 

Pořadatel: Správa Pražského hradu
Generální partner: Královský pivovar Krušovice, a.s.

30.07.2004

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444