Laserové vychytávky pro šikovné muže

Už jste po těch letech vystřílely všechny tipy na zajímavé dárky pro svého partnera? Buďte jako chytrá horákyně a spojte příjemné s užitečným. S těmito 3 laserovými nástroji totiž nejen uděláte svému muži radost, ale konečný prospěch z toho budete mít hlavně vy. Třeba v podobě nových obkladů. Tak se nebojte do svého muže investovat a pořiďte mu ty správné nástroje.

1. Laser

V domácnosti je totiž stále co dodělávat a opravovat. Ať už to jsou drobnosti nebo komplexní rekonstrukce, chce to kvalitní pomocníky. A laser je prvním z nich. Nejběžnějším laserem pro domácí hobby využití je ten křížový. Promítá současně svislou i vodorovnou linku a vytváří tak kříž.
Výrazně pomáhá při instalaci podhledu či obkladaček v koupelně, věšení rámů na zeď nebo malování stěny několika barvami. Zkrátka už žádné křivé linky ani hádky kvůli nim doma nebudou mít místo.

Typů laserů je však více. Zatímco křížový laser zpravidla promítne kříž na 1 stěnu, laser čárový přenáší křížení rovin na všechny stěny včetně stropu a podlahy současně. K propojení více zdí slouží i bodové lasery, které vysílají jednotlivé paprsky různými směry.


Rotační a 360° lasery promítají linku v horizontálním kruhu kolem sebe a většinou navíc ještě 1 vertikálu. Díky tomu se stejně jako laserová vodováha hodí zvláště do exteriéru.

Pro budování okolo domu zpravidla nevolíme zatažené a pošmourné dny. K tomu, aby byl i ve slunci laserový paprsek dobře vidět, slouží speciální brýle pro práci s laserovými přístroji. Při práci v exteriéru a při delším nepřetržitém používání je užitečným doplňkem také stabilní stativ.

Většina dnešních laserů už je samonivelační neboli samourovnávací. To znamená, že stačí laser umístit na přibližně rovné místo, zapnout ho a on se během chvíle sám nastaví do skutečně vodorovné roviny.

2. Laserový dálkoměr (metr)

Rozměry vestavených skříní, spotřeba tapet, zámkové dlažby nebo obkladů v koupelně – práce s metrem a kalkulačkou už může být zapomenutou noční můrou. Laserový metr usnadní a až desetkrát urychlí práci.


Standardní laserový dálkoměr totiž umí nejen měřit a vypočítat vzdálenost, plochu a objem, ale i přičítat a odečítat naměřené hodnoty, dopočítat neznámý rozměr pomocí Pythagorovy věty nebo měřit nepřetržitě. Nejčastější dosahy metrů jsou 40 a 80 m, ty nejkvalitnější zvládnou i stometrovou vzdálenost. Ty však spíš než hobby uživatelé ocení řemeslníci na stavbách.

S laserovým metrem už ani nebude potřeba vašemu muži při podobných činnostech asistovat. A vy si zatím budete moct dát kafíčko a s úsměvem na rtech odpočívat.

3. Laserová vodováha

Laserová vodováha se na první pohled může zdát jako zbytečný nadstandard, který si můžete odpustit. Její kvality ovšem poznáte ve chvíli, kdy je potřeba pustit se do větších zahradních úprav.
Díky schopnosti udržet stabilní rovinu na delší vzdálenosti výrazně pomůže při vytváření příjezdových cest, chodníků a stání pro auto. Také základy pro terasu, zahradní domek, dětské hřiště či plotové sloupky se s laserovou vychytávkou vymezí raz dva. I v interiéru ale nachází uplatnění například při instalaci policových systémů na stěnu.


Pokud se váš muž k žádným úpravám v bytě, domě či zahradě nechystá, ačkoli ho o to dlouho žádáte, třeba ho laserovým dárkem nakopnete. Nezapomeňte mu však připomenout, že teprve dobrá péče a uskladnění i občasná kalibrace udrží jeho laserového pomocníka v perfektním stavu co nejdéle.
14.11.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444