LIEBHERR - jednička v chlazení

Stará chladnička vám dosluhuje a vy brouzdáte na internetu a trávíte čas čtením recenzí, abyste našli kvalitní produkt a nenaletěli na rádoby lákavou nabídku?

Představujeme vám jedničku v chlazení - chladničky značky LIEBHERR.

Ještě než se vydáte do obchodu s elektrem, zamyslete se nad následujícími otázkami a odpovězte si na ně. Možná vám s výběrem pomohou.
 

Jak velkou lednici si mohu dovolit?

Líbí se vám velké dvojkřídlé americké lednice, ale máte malou kuchyň? Nic naplat, musíte hledat dál. Dobře změřte dispozice vaší kuchyně, abyste nebyli z velikosti chladničky nemile překvapeni. Podle uspořádání kuchyně se také budete rozhodovat mezi volně stojí a vestavnou chladničkou
 

Kolik je v rodině strávníků? Vařím často? Nakupuji velké zásoby?

Bydlíte pouze s partnerem, často chodíte na polední menu a večer si připravuje jen lehké večeře? Pak budete hledat chladničky s menším objemem. Vícečlenná rodina však bude potřebovat lednici větších rozměrů, možná i samostatný mrazák.

Pokud vás zajímá, jak snadno vypočítat vhodný objem lednice, spočítejte počet členů domácnosti. Užitný objem lednice se udává podle počtu osob - obecně se počítá 50 – 70 litrů prostoru chladničky na osobu a 20 litrů mrazáku. Tento parametr je velmi obecný, důležitější jsou zvyklosti domácnosti.

U lednice vás bude zajímat i počet a typ poliček a boxů. Výšková nastavitelnost, nebo třeba ukládání lahví do polic.
 

Jaké technické vymoženosti skutečně potřebuji?

Při výběru chladničky vás prodejce bude seznamovat s množstvím technických vymožeností. Abyste se necítili zcela ztraceni, představujeme ty nejzajímavější.
 
Chladničky značky Liebherr používají systém „No frost“. Technologie se mezi uživateli těší velké oblibě, protože u takto vybavených lednic odpadá nepříjemné odmrazování. Vedle technologie „No frost” se můžete také setkat se „Smart frost“, „Low frost“ nebo funkcí „Automatické odmrazování“ -  tyto systémy sice snižují tvorbu námrazy, nicméně alespoň jednou za rok budete muset lednice odmrazit.

U chladniček oceníte „Režim dovolená”. Jistě jste už řešili obsah lednice před odjezdem na delší čas mimo domov. Tento režim umožňuje nastavení ledničky na 15 °C, kvůli menšímu množství potravin a méně častému otevírání. 

BioFresh - kvalita a čerstvost potravin na první místě

Hlavní podstatou každé chladničky je udržet uchovávané potraviny co nejdéle čerstvé a zamezit nežádoucímu plýtvání. BioFresh je technologie Liebherr, která výrazně prodlužuje trvanlivost čerstvých potravin, zachovává chuť a vitamíny. Jak k tomu přesně dochází?

Chladnička LIEBHERR s funkcí BioFresh obsahuje několik zásuvek, ve kterých jsou vytvořeny ideální podmínky pro skladování čerstvých potravin. Při teplotě těsně nad 0 °C a ideální vlhkosti si potraviny zachovávají svou kvalitu, vzhled a vitamíny třikrát déle než v běžné chladící části chladničky.

Technologii BioFresh si každý může nastavit přesně na míru potravinám: buď jako DrySafe - s nižší vlhkostí vzduchu, která je ideální pro skladování mléčných výrobků, masa a ryb nebo HydroSafe - s vyšší vlhkostí vzduchu, ideální pro uskladnění ovoce a zeleniny.

Kromě specifické teploty je pro udržení kvality potravin důležitá také vlhkost. Tu zajišťuje ventilátor umístěný v horní části chladničky. Ventilátor nasává vzduch a žene ho dvojitou zadní stěnou chladničky, kde je umístěn výparník, na kterém vlhkost kondenzuje a následně je přiváděna do BioFresh zásuvek. Druhotným pozitivním efektem tohoto řešení je, že díky dvojité zadní stěně nedochází k rosení a namrzání vnitřní zadní stěny chladničky. Nedochází zde tak k žádoucímu přimrzání či promáčení potravin, které jsou o tuto stěnu opřené

 

BluPerformance -  maximální výkon a nová dimenze energetické úspornosti

Díky technologii BluPerformance značka LIEBHERR představila nejnovější generaci chladniček, které mají systém chlazení kompaktně integrován do soklu a minimalizují tak hlučnost při maximální úspoře místa

Chladničky BluPerformance jsou vybaveny zónou BioFresh, otevíracím mechanismem zabudovaným do madel, inovativním designem interiéru, velkým dotykovým displejem, LED osvětelním, síťovou jednotkou SmartDeviceBox a filtrem s aktivním uhlím.
 
 
 
LIEBHERR je lídrem v patentech a testování produktů. Každý spotřebič je 2x testován v chodu, než se dostane k zákazníkovi. 
29.11.2017 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444