Květákový nákyp

Vysoký obsah vitaminu C se, žel, tepelnou úpravou sníží, květák ale obsahuje i řadu dalších zdraví prospěšných látek, které zůstanou - především draslík, betakaroten, vitamin K, hořčík, fosfor nebo železo. U nás je květák oblíbený smažený v trojobalu nebo v těstíčku, existuje ale řada dalších receptů. Tento lehký nákyp z květáku ozvláštní použité koření.

Ingredience
1 květák
3 vejce
250 g jogurtu
3 lžíce šlehačky
3 vejce
2 lžíce pokrájené petrželové natě
sůl
1 lžička kari koření
1/2 lžičky mleté skořice
Příprava
Uvaříme květák do poloměkka a rozebereme ho na drobné růžičky. Zvlášť ušleháme bílky. V míse smícháme jogurt, šlehačku a žloutky, osolíme, přidáme petrželku a koření. Smícháme s květákem, lehce vmícháme ušlehaný bílek a vše nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
 
Pečeme při 170°C asi 40 minut.
20.02.2017 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444