Kvalitní plastová okna = snadná údržba

Foto: VEKRA

Foto: VEKRA

K požadavkům, které dnes uživatelé kladou na okna, patří kromě odpovídajícího vzhledu a dobrých izolačních vlastností také možnost jednoduché a bezproblémové péče a vysoká odolnost proti poškození. Právě těmto kritériím plně odpovídají kvalitní plastová okna VEKRA.

V případě, že jsou pro vás správnou volbou plastová okna s jejich mnoha výhodami a při výběru se rozhodnete využít nabídky společnosti VEKRA, získáte okna vyráběná z kvalitních německých profilů VEKA Softline 70 (pětikomorový profil se stavební hloubkou 70 mm) s výztužemi z pozinkované oceli 1,5 - 3 mm. Použito je dvoustupňového dorazového těsnění z vysoce kvalitního materiálu EPDM. Okenní profily, které společnost VEKRA zpracovává, jsou tedy koncipovány tak, aby všem současným požadavkům na údržbu beze zbytku odpovídaly. Vyznačují se hladkým povrchem bez pórů, dají se snadno čistit a udržovat, jsou vybaveny všestranně odolným, trvanlivým a pružným těsněním.
Hladký povrch plastového okna se prakticky časem nemění ani strukturou, ani barevností. Jeho údržba spočívá jenom v občasném omytí ulpělého prachu běžným saponátem (při suchém čištění vzniká statická elektřina). Na okna a dveře nelze používat abrazivní materiály (písky apod.) a zejména ne organická rozpouštědla, protože by mohlo dojít k neopravitelnému poškození plastu. Zhruba jednou ročně se doporučuje promazání jednotlivých částí kování - kapkami oleje (např. běžně dostupný olej na šicí stroje). Pokud se okna nacházejí v mimořádně prašném nebo jinak zatíženém prostředí, doporučuje výrobce provádět čištění kování v pravidelných intervalech. Částečky nečistot vniklé do funkčních ploch kování by mohly způsobit předčasné opotřebení kování a ovlivnit jeho bezvadnou funkci. Vždy před příchodem zimy je dobré lehce potřít gumové těsnění glycerinem. Otvory pro odvodnění rámů je třeba zkontrolovat a popřípadě vyčistit.
Plastová okna a dveře VEKRA jsou na údržbu skutečně nenáročná, nevyžadují opakované nátěry, zachovávají si trvale atraktivní vzhled. Speciální receptury garantují i při extrémních klimatických podmínkách vynikající odolnost vůči negativním vlivům prostředí i vůči stárnutí.
06.06.2007 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444